AsayişGündemManşetVideo Galeri

Korkutan Yangına Zamanında Müdahale

Akaryakıt İstasyonu Yakınındaki Yangın Korkuttu

 

Bodrum’da akaryakıt istasyonu yanındaki ağaçlık alanda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Akaryakıt istasyonu çalışanları, yangının istasyona sıçramaması için bahçe hortumlarıyla müdahale etti.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Lise Kavşağı ile Emniyet Kavşağı arasındaki zeytin ağaçlarının bulunduğu alanda yangın başladı. Sert rüzgarın da etkisiyle alevler hızla büyüdü. Zeytin ağaçları ve kuru otların tutuştuğu yangından çıkan dumanlar, ilçenin büyük bölümünden görüldü.

Dumanı gören itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İhbarın ardından bölgeye Bodrum İtfaiye Grup Amirliği’ne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangına dört bir yandan müdahale etti. Söndürme çalışmalarına Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile vatandaşlar da destek verdi. Alevler, bir akaryakıt istasyonun istinat duvarına yaklaştı. Bunun üzerine istasyon çalışanları, bahçe hortumlarıyla istasyona ait tanker ve diğer ekipmanları soğutmaya çalıştı.

Mahalle sakinleri yangının yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine panik ve korkuyla evden dışarı çıktı. Vatandaşlar,  yangın söndürme çalışmalarını endişeli gözlerle takip etti. Kimi vatandaşlar da 37 derece sıcakta söndürme çalışması yapan itfaiye görevlilerine su ikram etti.

Yangın, itfaiye ve vatandaşların yoğun çabası sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışması yapıldı. 2 hektarlık özel arazi ve sit alanının bir bölümünde alanda onlarca zeytin ağacı yandı.

Yangının akaryakıt istasyonuna sıçramasından çok korktuklarını dile getiren bir mahalle sakini, “Biz açıkçası akaryakıt istasyonundan çok korktuk. Direk istasyona sıçrasaydı, Bodrum’u yarısı havaya uçacaktı. İnsanların daha dikkatli olması gerekiyor. Tam olarak nereden çıktığını bilmiyorum ama yaz gününde bu kadar kuru havada çok dikkat etmemiz gerekiyor. Biz burada panikten ne yapacağımızı, nereye gideceğimizi bilemedik, küçücük bir alan olmasına rağmen. Artık Bodrum’un içinde yanmayan hiçbir yer kalmadı.” diye konuştu.

Muhabir: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu