GündemManşetSpor

DENİZİN KIZLARINA SÜPER LİG GÜNEŞİ DOĞDU

Geçtiğimiz sezonda gösterdikleri üstün performans ile rakiplerini tek tek geçerek Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1. Ligini üçüncülükle tamamlayan Yalıkavak Spor Bayan Hentbol Takımı, Süper Lig’e yükselerek Bodrum’u gururlandırmıştı.

Süper Lig için hazırlıklarını sürdüren ve transferlerini yaparak 2018-2019 THF Süper Lig’e bomba gibi girmeye hazırlanan Yalıkavak Spor Kulübü Yönetimi, geçtiğimiz gün Çimentepe İskelesi’nde bir imza töreni gerçekleştirdi. Düzenlen imza seremonisiyle yeni transferleri de tanıtan Yalıkavak Spor Kulübü Yönetimi, hentbol branşında forma giyen Altyapı, eski ve  yeni gelen sporcularını bir araya getirdi.

Deniz üzerinde gün batımında düzenlenen törende bir konuşma yapan Yalıkavak Spor Kulüp Saymanı Başar Bıyıklı şunları söyledi.

“Öncelikle, bize inanan ve güvenen gerek yerel yönetimimiz, taraftarlarımız ve bizimle bir yürek olan hem maddi hem de gönülden destek veren destekçilerimize teşekkür etmek isterim.

Yalıkavak’ta yaşayan kızlarımız ile yola çıktığımız bayan hentbol takımımızda bu sene 4 yabancı ile süper lige devam edeceğiz. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında takımımıza katılan Kamerunlu milli yıldız Yannick Baniomo, sezon bitiminde yaptığımız ilk transferimiz Marija Oljaca ve hemen ardından sol oyun kurucu Sırp asıllı Katarina Tomic ve savunma oyuncusu ikiz kardeşi Marina Tomic’i renklerimize bağladık.

Takım olarak süper lige hazırız. Herkesin merak ettiği bir diğer konu ise Yalıkavak Spor’un süper lig beklentisi ve hedefleri. Bizim ilk hedefimiz, tırnaklarımızla kazıyarak geldiğimiz süper ligde kalıcı olmak. Rakiplerimizin ne kadar güçlü olduklarının farkındayız. O nedenle, hepsine direnerek, ligde uzun yıllar kalmak en öncelikli hedefimiz.

Bugün burada denizin üzerinde “Denizin Kızları” olarak da bildiğiniz Yalıkavak Spor Kulübü Hentbol Takımı ile bir araya gelmemizin özel bir nedeni var. Kızlarımız güçlerini denizden, rüzgârdan, doğadan alıyorlar. Bugün aramıza yeni gelen oyuncularımızı ve takımda devam eden oyuncularımızı bir araya getirdik. Güneş batarken attıkları imzalarla artık hepsi THF 1. Lig’e veda ederek, yarın doğacak güneş ile süper lig takımında oynayan bireyler olarak uyanacaklar.

Denizcilikte bir terim vardır. “Denizin karşısında hiçbir kuvvet duramaz.” diye. Bizim arkamızdaki güç de Deniz. O nedenle destekçilerimizden Geriş Altı Mevki Koruma Güzelleştirme ve Mendirek İskelesi Kayıkçıları Derneği (GUİSED) iskelesinde bu töreni düzenledik. Biz de inanıyoruz ki, Denizin Kızlarının karşısında direnmek de bir o kadar güç olacaktır. Şu an fırtına öncesi sessizlik gibiyiz. Süper Lig’de karşılaşacağımız tüm takımlar bu gücü görüp hissetsinler istiyoruz.

Halen Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Kaya Kapalı Spor Salonu’nda devam eden çalışmalarımıza daha da ağırlık vererek, Menteşe Yerküpe tesislerinde 8 günlük bir kampa gireceğiz. Bayram tatili sonrasında İzmir’de düzenlenecek ve oldukça güçlü rakiplerin yer aldığı Can Çağanay Hentbol Turnuvası’nda Yalıkavak Spor Hentbol Takımı, geçen senenin şampiyonu Murat Paşa Belediyespor, Türkiye Kupası Şampiyonu Polatlı Belediye Spor gibi güçlü rakiplerle ilk karşılaşmalarını da yapmış olacak.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu