ÇevreEkonomiManşet

Muğla’da Doğalgaz Yayılıyor

4 İlçeye Daha Doğalgaz

 

AK Parti Muğla İl Başkanı Av Gültekin Akça Seydikemer, Fethiye, Dalaman, Ortaca ilçelerine doğalgaz verilmesine yönelik 2 Kasım 2023 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına ilişkin açıklama yaptı. İl Başkanı Akça yaptığı açıklamada “Hedefimiz Muğla’nın tüm ilçelerinin doğalgaza kavuşmasıdır” dedi. Akça açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İktidara gelişi ile birlikte birçok ilke imza atan AK Parti Hükümetlerinin önemli projelerinden birisi de doğalgaz olmuştur.

3 Kasım 2002 öncesi sadece birkaç büyükşehir merkezinde bulunan doğalgaz, AK Parti Hükümetleri döneminde tüm ülkeye yayılmış ve artık her ilimizde doğalgaz bulunmaktadır.

Muğla’mız için de doğalgaz önceliğimiz olmuş ve bu bağlamda önce Muğla Merkeze doğalgaz getirilmiştir. Daha sonra ise Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerimize de doğalgaz kazandırılmıştır. Milas ilçemiz için ise çalışmalar devam etmekte olup 2024 yılında gaz verilmesi planlanmaktadır.

Amacımız öncelikle temiz ve güvenilir enerji olan doğal gazı Muğla’mızın tüm ilçelerine getirmektir.

İşte bu bağlamda daha önce de ifade ettiğimiz üzere Seydikemer, Fethiye, Ortaca ve Dalaman ilçelerimize doğalgaz gelmesi ile ilgili olarak 2 Kasım 2023 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzası ile önemli bir karar resmi gazetede yayımlanmıştır.

Bu karar ile bu ilçelerimize bağlanacak doğalgaz hattının güzergâhına ilişkin olarak acele kamulaştırma kararı çıkmıştır. Bu bağlamda Fethiye ilçemize 2025 yılında, Ortaca ve Dalaman ilçelerimize 2026 yılında ve Seydikemer ilçemize ise 2027 yılında gaz verilmesi planlanmaktadır.

“Diğer ilçelerimiz için de çalışmalar devam etmektedir. “

Muğla’mızın diğer ilçelerinin de doğalgaza kavuşması için çalışmalar devam etmektedir.

AK Parti olarak iktidarımız dönemlerinde milletimize verdiğimiz her sözü yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz.

Projenin hayata geçmesinde emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar ile Milletvekillerimiz Kadem Mete ve Yakup Otgöz’e teşekkür ediyor, doğalgazın hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. “

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu