GündemMagazinManşet

MEMDUH üN’ÜN VASİYETİ AÇIKLANDI

Fatma Girik-BodrumGeçtiğimiz yıl yoğun bir tedavi sürecinin ardından hayatını kaybeden Türk sinemasının ünlü yönetmeni Memduh Ün’ün vasiyeti açıklandı.

Bodrum Adliyesi II. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde okunan vasiyete Fatma Girik’le ie Memduh Ün’ün yakınları katıldı.

Memduh Ün’ün vasiyetine göre, 56 yıllık hayat arkadaşı sinema sanatçısı Fatma Girik’e kitaplarını ve bilgisayarını bıraktı. 95 yaşında Bodrum’da vefat eden Ün’ün hayat arkadaşı Fatma Girik’ise Ün’ün kitaplarını Mimar Sinan Üniversitesi’ne bağışladı. Girik, Ün’ün kişisel bilgisayarını bir çocuğa bağışladığını açıkladı.

Mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fatma Girik, Ün’ün kitaplarını Mimar Sinan Üniversitesi’ne bağışladığını, bilgisayarını ise okula giden bir çocuğa verdiğini ifade ederek, “Hem kitapları ve hem de evde kullandığı bilgisayarını bana bağışlamış. Vasiyetname açılınca öğrendik. Ben o kitapları kolileyerek Mimar Sinan Üniversitesi’nden bir profesör hanım var Alev hanım o geldi, onla aldık okula bağışladık. Bilgisayarını okula giden bir çocuğa bağışladık. Kıyafetlerini ve diğer eşyalarını torunu ve daha başka ihtiyacı olan insanların hepsine dağıttık” diye konuştu.

Girik’in avukatı Hüsnü Özçetin ise vasiyete kimsenin itiraz etmediğini, Memduh Ün’ün yakınlarına, arkadaşlarına ve dostlarına çeşitli şeyler bıraktığını, miras içinde bir miktar para ve kitaplar olduğunu açıkladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu