GündemKültür SanatManşet

50 ESER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası tarafından her iki yılda bir düzenlenen 16. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’nde dereceye giren yaklaşık 50 çalışma Bodrum’da sergileniyor.

Bu yıl 32. yılını kutlanan Ulusal Mimarlık Sergisi Ve Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 16’ıncı dönemi gerçekleşen sergi ve ödül programına 6 dalda toplam 123 eser 174 pano ile katılım sağlandı.Sergi ve ödül programında dereceye giren yaklaşık 50 çalışma Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış kokteyli ile sergilenmeye başladı. Sergiye Bodrum’dan da 7 proje katıldı.

Açılışta bilgiler veren Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Gamze Türk, “Mimarlar Odası bu programı 32 yıl önce başlattı. 2 yılda bir yapılıyor. Dolayısıyla bugün 16’ıncı sergi ve ödüller burada göreceğiz. Nisan ayında genel seçim ve genel kurul akabinde ödüller sahiplerini buldu. Hatta çok güzel bir şey denk geldi. Bu yılki sergi ve ödüllerde jüri başkanlığını Prof. Dr. Günkut Akın hocamız yaptı. Bu çalışmalar Ankara’da bir müddet sergilendikten sonra katılan ve ödül alan bazı projeler Mimarlar Odası’nın şubelerini geziyor. Biz de bu serginin Bodrum’a gelmesini talep ettik. Bodrumlular ve Bodrumlu meslektaşlarımıza bu hizmeti sunalım istedik. Bugün burada sergi açılışı var. Fakat bütün katılımcıların projeleri burada yok. Daha daraltılmış bir sergi var. Ödül alanlar ve Bodrum’dan paftalarını yollayan mimar meslektaşlarımızın ödülleri var.” dedi.

16. Dönem Seçici Kurulun Başkanı Prof. Dr. Günkut Akın da sergi ve ödül programında her ölçekte eserin olduğunun bilgisini vererek şu sözlere yer verdi:

“Birkaç senedir Türkiye’ni her tarafından gelen irili ufaklı projeler var. Dolayısıyla seçmek zor, hatta buna bir seçim demek de zor. Çünkü bu bir yarışma gibi değil. 2 yıl boyunca mimarların yaptığı yapıtlardan bir seçki. Hepsini bir arada görme imkanı veren düzenleme. Mimarlar Odası’nın pek çok ödül programı var. Özel şirketlerden tutun da STK’lara kadar, üniversitelere kadar. Ama bu en kurumsallaşmış ve en saygın ürünler. Hep de belli bir düzeyin üstünde ürünlere tarafsızca, nesnel bir seçimle ödül veren bir program. O nedenle de saygınlığı yüksektir.

Açılış kokteyline katılan mimarlar, çalışmaları yakından inceledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu