GündemManşet

627 Tır Yardım Malzemesi Bölgeye Ulaştırıldı

İl Afet ve Acil Durumlar Yönetim Merkezi’nden Açıklama

 

Muğla Valiliği İl Afet ve Acil Durumlar Yönetim Merkezi ülkemizi derinden yaralayan deprem felaketi ile ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“06.02.2023 Pazartesi günü meydana gelen depremler neticesinde, Valimiz Sayın Orhan Tavlı başkanlığında Muğla İl Afet ve Acil Durumlar Yönetim Merkezi çalışmalarına başlamıştır.

Olayın meydana geldiği ilk andan itibaren Arama Kurtarma, Güvenlik, Sağlık ve sivil toplum kuruluşlarında görevli ekiplerimizin deprem bölgelerine intikalleri sağlanmaya başlanmış ve halende sevkiyatlar aralıksız devam etmektedir.

15 Şubat itibariyle, Muğla’dan deprem bölgesinde 683 araç (iş makinası, vinç, ekskavatör, kepçe, karavan, kamyon wc, bakım onarım aracı, arazöz, su ikmal aracı, tır mutfak, ikram aracı, ambulans, mobil baz istasyonu, cenaze aracı) ve 3076 personel ve gönüllünün görev almış olup, ayrıca il genelinde toplanan battaniye, kuru gıda, bakliyat,  giyim, ısıtıcı, su, hijyen malzemesi, yatak, yorgan, çadır, jeneratör, seyyar wc/banyo, konteyner, yakacak ve uyku tulumunun bulunduğu toplam 627 tır yardım malzemesi bölgeye karayoluyla, sivil gemilerle, askeri gemilerle ve askeri uçaklarla sevk edilmiştir.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay, Osmaniye, Kilis ve Gaziantep illerinden tahliye edilen vatandaşlarımızın karayolu, deniz ve havayolu ile ilimize sevki sağlanmış, Muğla Valiliği ve Muğla İl Afet ve Acil Durumlar Yönetim Merkezi koordinasyonunda belirlenen barınma alanlarına ve misafirhanelere yerleştirilmiştir.

15 Şubat itibariyle, deprem bölgesinden Muğla’ya 25.826 vatandaşımız tahliye edilmiştir. 3843 afetzedemiz kamu misafirhaneleri ve yurtlarda, 6587 afetzedemiz otellerde ve 15.396 afetzedemiz evlerde barınmaktadır.

Kamu misafirhanelerinde ve yurtlarda kalan afetzedelerimizin 3 öğün yemeği karşılanmakta olup 13 ilçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan yardımlarla Ücretsiz Sosyal Market hizmeti verilmektedir.

Afetzedelerimizin barındığı kamu misafirhaneleri, yurtlar ve otellerde 24 saat sağlık ekipleri hizmet vermekte olup, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü psikososyal destek ekipleri afetzedelerimize destek vermektedir.

Afet nedeniyle İlimize gelen okul çağındaki öğrencilerin Muğla genelinde okullara nakillerinin gerçekleştirilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçelerde ve Barınma Merkezlerinde Eğitim Danışma Masaları kuruldu.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu