GündemManşet

BEDRİ KORAMAN MEZARI BAŞINDA ANILDI

Bodrum-Bedri Koraman AnmaYakalandığı akciğer kanserine yenik düşerek geçtiğimiz yıl bugün hayata veda eden ünlü karikatürist Bedri Koraman düzenlenen bir takım etkinliklerle anıldı.

Geçtiğimiz günlerde Delfi Arena tarafından düzenlenen Bedri Koraman tavla turnuvasının ardından ünlü karikatürist bugün Torba Nahallesindeki mezarı başında anıldı.

Torba Mezarlığında Koraman’ın mezarı başında düzenlenen programa, Koraman’ın yakınlarının yanı sıra tiyatro ve sinema oyuncusu Salih Kalyon, şarkıcı Fedon, Gazeteci Rahmi Turan, Türkiye Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ve bazı üyeleri, çok sayıda vatandaş katıldı.

Bedri Koraman’ın ölümünün 1. yılı anısına yapılan program kapsamında, saygı duruşunun ardından Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Ardından lokma ikramında bulunuldu.

Koraman’ın çizdiği bir kare ile ülkenin içinde olduğu tüm siyasi atmosferi yansıtabildiğini ifade eden Rahmi Turan yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bizim sayfalar dolusu yazdığımız yazıları o sadece bir çizgi ile ifade etme yeteneğine sahipti. Yeri doldurulamaz. Yeni yetişen arkadaşlardan da umarım onun kabiliyetine sahip insanlar filizlenir” dedi.

Türkiye Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ise Koraman’ı şu sözlerle andı:
“Türkiye’de Bedri Koraman bu işin en üst seviyesindeydi. Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bakanlar Bedri Koraman’a karşı korkunç bir saygı duyarlardı” dedi.

Babasının adını en iyi şekilde taiıyacağını ifade eden Bedri Murat Koraman, babasının anılarını içeren bir kitap hazırlığında olduklarını belirterek şöyle konuştu:
“Herkesi severdi herkes tarafından sevilirdi. Bana çok güzel bir miras bıraktı. Çok güzeel bir isim bıraktı. İnsanların sevgisini ve saygını bıraktı. Onunla gurur duyuyoruz. Eminim çocuklarımda aynı şekilde gurur duyacak. Çok şanslıyım aynı isme sahibim. Hazırladığı ve anılarını yazdığı bir kitabı vardı, inşallah onu da basarak sevenleri ile buluşturacağız, anılarını yayınlayacağız” dedi.

Mezarlıktaki etkinliklerin ardından, Torba Mahallesi’nin girişine Bodrum Belediye meclisi tarafından ‘Bedri Koraman Sokağı’ adı verildi. Sokak tabelasını Bedri Murat Koraman ve Fedon birlikte astı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu