GündemManşetSağlık

8.KEZ BİR ARAYA GELDİLER

DSC_7486Meffert İmplant Enstitüsünce düzenlenen 2017 Kemik Sempozyumu Bodrum’da başladı. 8 Ekim tarihine kadar sürecek sempozyuma Türkiye ve yurtdışından 8 klinisyen ve 300’ün üzerinde diş hekimi katıldı.

5-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Rixos Otel’de gerçekleştirilecek sempozyuma Türkiye’nin farklı bölgesinden 300’e yakın diş hekimi ile ABD, Almanya ve Brezilya’dan davet edilen 8 klinisyen konuşmacı katıldı. Katılımcı diş hekimlerinin, dünyanın ileri gelen konuşmacılarından, sert ve yumuşak doku ile ilgili tüm yenilikler ve güncel uygulamalar hakkında bilgi edinecekleri sempozyum 3 gün sürecek. Etkinlik alanında açılan stantlarda implant uygulanacak hastalara kemik elde etmek için kullanılan ürünler ile bazı diş hekimlerinin kullandıkları teknik materyallerin de tanıtımı yapıldı.

Sempozyumu organize eden Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, basın mensuplarına bilgiler verdi. Dünyanın sayılı 8 konuşmacısının iki gün boyunca kemikle ilgili son gelişmeleri, implant cerrahisinde yeni teknikleri ve yeni kullanılan biyomateryalleri anlatacağını anlatan Dr. Ali Arif Özzeybek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yoğun bir program olacak. Kemik kadar, yumuşak doku da çok önemli. Bu programda bunlarda anlatılacak. Son yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilecek. Dişsiz hastaların implanta daha fazla ihtiyacı var. Kemik kaybı olmuş hastalarda nasıl implant yapılabilinir, başarı oranları nasıl artırılabilinir, bunları konuşacağız.”

Southern California Üniversitesi’nden Prof. Dr. Homa Zadeh ise implant cerrahisinin son zamanlarda büyük aşama kaydettiğine işaret ederek şunları dile getirdi:

“Bunun üzerine çok fazla çalışma ve çok fazla yayın yapılıyor. Çene ve kemik yapısını nasıl koruruz onun üzerine çalışmalarımız var. Nerelerden kemik alıp nerelerde çene üzerine implant uygulanacak, bölgelerde kemik miktarını artırabiliriz bununla ilgili çalışmalarda çok fazla” diye konuştu.

Büyük kemik kayıpları üzerine çalışmalar yürüten Michigan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Diego Velasquez ise şu bilgileri verdi:

“Yumuşak dokuyu geliştirmek için bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Büyük doku kayıplarında implant cerrahisi üzerine gecikmeden anında yapılabilecek tedavileri nasıl yapabiliriz bunun üzerine çalışmalar yürütüyoruz. İmplant dışında ‘Doku kayıplarında açığa çıkmış köklerin nasıl yumuşak dokuyla kapatabiliriz, nasıl azalış dokuyu artırabiliriz’ bunun üzerine çalışmalar yürütüyoruz.”

Organizasyonda Mucogingival estetik cerrahi, Vertikal augmentasyon, vista tekniği, IDR, yeni nesil collegen graftler, Atrofik posteroir maxsilla cerrahi teknikler, Periimplantitis tedavileri, Flep tasarımları ve implantolojinin geleceği gibi konular ele alınacak.

Etkinlikte Southern California Üniversitesi’nden Prof. Dr. Homa Zadeh ile başlayacak olan sempozyumda; New York Stony Brook Üniversitesi’nden Prof. Dr. George Romanos, Michigan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Diego Velasquez, Milan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tiziano Testori, Corpo Clinica’dan Prof. Dr. Jose Carlos Rosa, SEGID Temeschburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Marius Setigman, MUISTIR Üniversitesi’nden Prof. Dr. Charles Khoury ve Pennsylvania Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hector Sarmiento konuşmacı olarak bulunuyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu