AsayişGündemManşet

MUSTAFA’DAN ACI HABER GELDİ

pageMilas’ta 10 gün önce ailesiyle zeytin hasadı yaparken kaybolan zihinsel engelli gencin cansız bedeni, ormanlık arazide sürüsünü otlatan bir çoban tarafından bulundu.

Milas halkını derinden etkileyen üzücü olayla birlikte; kaybolma riski taşıyan engelli ve alzheimer hastası vatandaşların kullanabileceği GPS’li takip cihazlarının önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Kırcağız Mahallesi’nde 27 Ocak günü ailesiyle zeytin hasadı yaparken kaybolan 28 yaşındaki Mustafa Ali Yorulmaz için günlerce arama çalışması yapıldı. AFAD, AKUT, jandarma, polis, Yorulmaz ailesi bireyleri ve yakınları ile mahallelinin desteğiyle gerçekleştirilen arama çalışmalarında teknolojinin sunduğu tüm imkânlardan yararlanılmasına rağmen, tüm çabalar sonuçsuz kaldı.

Dün sabah saatlerinde Kırcağız mahallesine yaklaşık 10-15 kilometre uzaklıkta bulunan Akdağ mevkiinde çobanlık yapan 36 yaşındaki İsmail Çelik’in ihbarıyla Mustafa’dan acı haber geldi.
Gencin cansız bedenini bölgedeki bir dere yatağında bulan Çelik’in ihbarıyla birlikte jandarma ekipleri harekete geçti. Milas İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan ve jandarma ekipleri, çobanın rehberliğinde cesedin bulunduğu dere yatağına ulaştı.

Olay yeri inceleme ekipleri, cesedin bulunduğu alanda inceleme yaptı. Bu sırada jandarmanın çalışmasını izleyen baba Murat Yorulmaz, oldukça zor anlar yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamayan Yorulmaz, yakınları tarafından teselli edildi. Gencin cansız bedeni, incelemenin ardından engebeli arazi koşullarında güçlükle taşınarak, ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla önce 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Morgu’na daha sonra ise Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Evlatlarının acı haberini alan Yorulmaz ailesinin fertleri, olay yerinde sinir krizi geçirdi. Yorulmaz ailesini acı günlerinde yalnız bırakmayan Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat ise ölüm haberiyle sinir krizi geçiren Mustafa’nın teyzesi Münire Çandır’ı güçlükle sakinleştirdi.

Milas halkını derinden üzen olayın ardından; kaybolma riski taşıyan alzheimer hastaları, zihinsel ve bedensel engelliler, yaşlılar ve çocukların güvenliği için kullanılan bileklik yada kıyafete monte edilen türde GPS’li takip cihazları gündeme geldi. Mustafa’nın başına gelen acı olaydan ders çıkarılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, kaybolma riski taşıyan insanların yakınlarının bu cihazları kullanmaları gerektiğine dikkat çektiler. Bu tür cihazları kullanmak istediklerini belirten vatandaşlar ise konuyla ilgili devlet desteği sağlanmasıyla kayıp vakalarında üzücü sonuçların ortadan kaldırılabileceğini söylediler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu