GündemManşetSiyaset

AK PARTİ “VAKİT BODRUM” VAKTİ SLOGANIYLA TAM GAZ

AK Parti Bodrum Teşkilatı “VAKİT BODRUM VAKTİ” sloganıyla 1.Sıra Muğla milletvekili adayları Mehmet Yavuz Demir ve Kadir Dağlı ile yaptığı saha çalışmalarına, Ağanlar Tersanesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ziyaretiyle devam etti.

Tekne imalatçılarının sorunlarının konuşulduğu, Ağanlar tersanesi ziyaretinde, ev sahipliğini Mazlum Ağan yaptı. Ofis ortamında gerçekleşen sektörün sorunlarının masaya yatırıldığı görüşme sonrasında imalat ortamında devam etti.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen,  Muğla Milletvekili adaylarından Mehmet Yavuz Demir, Kadir Dağlı ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı görüşmede, yat imalatı sektörünün sorunlarının artık içinden çıkılmaz hale geldiği saptamasını yapan Mazlum Ağan, “Önceden gelen sınıf tanımıyla ilgili eksikliklerin düzeltilmesi bizleri biraz olsun rahatlattı .” dedi.

SORUNLARIMIZ SİYASİ ÇEKİŞMELER ARASINDA ÇÖZÜLEMEZ OLDU…

Biz tekne imalatçıları sorunlarımızı kapımızı çalan, kapısını çaldığımız herkese anlattık şimdiye kadar diyen Ağan, “Uzunca süredir sorun olan ve tüm Dünya’nın milyon Euro ödeyerek aldığı teknelerimizin yurt dışı çıkış problemleri kısa bir süre önce çözüldü.  Tekne imalatı ve deniz yolculuğu ticaretiyle ilgili her şey adeta bizim bölgemizde pilot olarak uygulanıyor. Burada bizlerin inanılmaz mücadelesiyle sorunlar çözülüyor. Sonra Fethiye, Marmaris ve diğer bölgelerde uygulanıyor. Hükümet ve yerel yönetimlerin gerek birbiriyle gerekse kendi aralarındaki olumlu-olumsuz ilişkiler kaderimizi belirliyor. Örneğin Bodrum Belediye Meclis üyelerinin büyük bir bölümü sorunlarımıza hakimken mecliste bizimle ilgili alınacak bir kararda düşüncelerini bile ifade etmekte zorlanıyorlar. Yanlışlara ‘Grup Kararı’ garabeti denilen davranış damga vuruyor.” dedi.

27.DÖNEM SORUNLARIN ÇÖZÜM DÖNEMİ OLACAK.

Biz 27. dönem milletvekilliği sürecinde görev yapacak milletvekillerine çok güvendiklerini söyleyen ve Mehmet Yavuz Demir’in Bodrum’dan milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, “Aralık 2017 tarihinde göreve geldik. İlk işimiz bölgenin sorunlarına odaklanmak oldu. Bu konuda denizi ve sorunlarını bilen Yavuz Demir vekilimize çok güveniyoruz. 27. Dönem sorunların çözüm dönemi olacak” dedi.

Ben denizi bilirim. Kıyılarımızı, koylarımızı bilirim. Gerek 10 yıllık Güllük Belediye Başkanlık sürecimde gerekse Bodrum’daki ikamet sürecimde bu sorunlara birinci dereceden yaşayan ve gözlemleyen bir kardeşinizim diyen Yavuz Demir sözlerine şöyle devam etti;

POLEMİKLERİMİZLE DEĞİL HİZMETLERİMİZLE GÜNDEMDE YER ALACAĞIZ…

“Yeni dönemde bilgi sahibi olduğum tüm sorunlar, benim sorunun olacak. Siyasal kimliğimi bir kenara bırakacağım. Algı operasyonlarında kullanılan kısır cümlelerle siyaset yapmayacağım. Bodrum’un ve Muğla’nın sorunlarını yakından bilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beni  1.Sıraya yazarak bir talimat verdi. Yıllardır belli aralılarda seninle Muğla’nın sorunlarını konuşuyoruz. Bu dönemde 1.Sıra milletvekilisin. Bölgenin tüm sorunlarını çözmeni istiyorum.  “Bodrum’u Muğla’yı AK Parti hizmetleriyle buluştur.” talimatı aldım. Bodrum’un da sorunlarını birlikte çözeceğiz. Bu süreçte sen ben yok, biz varız. Siyaset topluma hizmet etme sanatı. Biz polemiklerimizle değil, hizmetlerimizle gündemde yer alacağız.” dedi.

Gündemini Bodrum’un denizlerine ve denizcilerine ayıran AK Parti Bodrum Teşkilatı, saha çalışmasının 2 bölümünde İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesini ziyaret etti. Ziyarete DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, DTO Meclis Başkanı Ethem Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı.

BİZLER BODRUM’A DENİZDEN BAKAN İNSANLARIZ…

Deniz ticaretinin kronikleşmiş büyük sıkıntılarının olduğunu ifade eden DTO Şube Başkanı Dinç, “Acilen Bodrum Belediyesi’ne ait bir limana ihtiyacımız var. Bodrum Limanı 300 tekne kapasiteli bizim ihtiyacımız 5 bin. Sayın Yavuz Demir ile Güllük Belediye Başkanlık sürecinde işbirliğimiz olmuştu. Birlikte başta çekek yeri olmak üzere birçok işe imza attık. Vekil adayımızın nasıl çalıştığını ve çalışacağını biliyoruz. Bodrumlu bir ağabeyimizin 1.Sıra milletvekili adaylığı bizi çok mutlu etti. Yaptığımız tekneleri bağlayacak limanımız yok. Bizler denizden karaya bakan insanlarız. Yurt dışı misafirlerimiz için uluslararası bir liman istiyoruz. İmalat yapacağımız alt yapısı ve imar problemi çözülmüş alanlar istiyoruz. Önceden 49 imalatçıydık, şimdi 12 imalatçı kaldık. Bizim sezonumuz 12 ay. Diğer yandan yetişmiş personel ihtiyacımız had safhada. Bodrum Guletleri ve Mavi Tur’u ile Bodrum oldu.” dedi.

TORBA’DA İÇMELER’E SERVİS YOLUNA İHTİYACIMIZ VAR…

Üretim alanlarımız çok iptidai olmakla birlikte, yazın ulaşması bile mümkün olmuyor. Yazın kamyonlarımız, Tırlarımız Bodrum’a girmek için saatlerce bekliyor diyen Dinç, “Torba’dan İçmeler’e servis yoluna ihtiyacımız var. İçmeler sanayi bölgesinden ürettiğimiz tekneleri kentin dışına çıkarmak bile çok zor hale geldi. Bu bölgede yapılacak uluslararası liman yabancı misafirlerimin havalimanından tekneye tekneden havalimanına direk ulaşmasına da hizmet eder. Sorunlarımız çok fazla. Türkiye’nin bu sorunları aşması için TBMM’de’ Deniz Ticareti Komisyonu’ kurulmalı. Yaptığımız projelerimizle işinizi kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

BÜROKRASİ HÜKÜMETLERİN HIZINI OLUMSUZ ETKİLİYOR…

Özellikle Ankara’da çalışan bürokrasinin yerindeki sorunlara olan zayıflığı ve diğer faktörler, çözümleri geciktiriyor ya da çözülemez kılıyor saptamasını yapan Yavuz Demir, “Adaylık açıklamasında sonra bir saat bile geçirmeden sahaya indim. Bodrum’un Milas’ın Muğla’nın her sorununu yerinde dokunarak, dinleyerek teşkilatım ve danışmanlarımla durum tespitleri yapıyorum. Sizlerden destek istiyorum. Beni Muğla’ya güçlü gönderinki, çözümleri kısa ve maksimum tatminle üretebileyim. Yönetime yeni geldiğinizi biliyorum. Ekibinizin yetkinliğinin farkındayım. Beraber çalışarak sorunları aşacağız. Sorunların çözümüne engel olan siyasallaşmış bakış açılarını kullanmayacağınızı çok net görüyorum. Üyelerinizin sorunlarını çözmek için tüm mesaimle elimden geldiği kadar yanınızda olacağım. Genel Başkanımız Sayın Recep Erdoğan bizlere haftanın 4 günü bölgenizde çalışıp, sorunları takip edip, çözmemiz konusunda talimat verdi. Bodrum’un yanındayım, yanınızdayız.” dedi.

Saha çalışması Turgutreis iftar yemeği ve sonrasında yapılan vatandaş sohbetiyle tamamlandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu