GündemManşet

FENER ALAYI İLE COŞKU ZİRVEYE ÇIKTI

19 Mayıs coşkusu fener alayı ile zirveye çıktı.

Akşam saatlerinde Milta Marina önünde başlayan ve Bodrum Belediye Meydanı’nda sona eren yürüyüşte ellerine Türk Bayraklarını alan çocuk, genç, yaşlı binlerce vatandaş, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı söyleyip Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Ne Mutlu Türküm Diyene sloganları attılar. Fener alayına Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde faaliyet gösteren mekanlardaki vatandaşlar da alkış ve sloganlarla destek verdi.

Kalabalık meydana ulaştığında ise burada kurulan platformda halkoyunları gösterileri sergilendi. Burada bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, şunları söyledi:

“99 yıl önce umutların bittiği bir günde umutların yeniden yeşerdiği bir gün başladı. Tam 99 yıl önce bugün umutsuzluğun bitip umutların başladığı bir gün. Bugün mübarek Ramazan Ayı’nda şu güzel ay yıldızlı bayrağın altında bu ezanlar okunabiliyorsa, bu birlik ve beraberliği sağlayabiliyorsak bunun bir tek sebebi vardır; Ulu Önder Atamızın gözündeki medeniyet yolu, medeniyet ışığıdır. Bizim yolumuz onun gözündeki ışık yoludur, medeniyet yoludur, birlik ve beraberlik yoludur. Ne mutlu Mustafa Kemal’in askeriyim diyene.”

Kutlamalar Bate Bahadır Aksoy konseri ile sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu