EkonomiGündemManşet

BODRUM DENİZCİLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Bodrum Ticaret Odası(BODTO), Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu ile yürüttüğü ortak çalışma ile ilçeye özgü gulet ve tırhandillere coğrafi işaret almak için kolları sıvadı.

BODTO meclis toplantısında konu ile ilgili bilgiler veren oda başkanı Mahmut Serdar Kocadon, yürüttükleri çalışmayı şöyle anlattı:

“Biliyorsunuz Bodrum mandalinasının coğrafi işaretini almıştık. Coğrafi işaret o yere özgü, o yerin tekniği ile üretilmiş ürünlere verilen bir koruyucu unvandır. Şimdiki hedefimiz Bodrum tırhandili ve Bodrum guletini coğrafi işaretini almaktır. Çünkü bugün en iyi gulet ve tırhandil Bodrum’da yapılmaktadır. Hep de Bodrum’da yapılmıştır. Markalarımızı korumak için coğrafi işaret almaya karar verdik. Bunun için de adımlarımızı attık. Muğla Üniversitesi Bodrum Denizcilik Yüksekokulu ile ortak bir çalışmamız var. Raporlarımız hazırlandı, en kısa zamanda müracaatlarımızı yapıp gulet ve tırhandilin coğrafi işaretini alacağız.”

BODTO Mahmut Serdar Kocadon, “2009 yılında da biz coğrafi işaret almak için müracaatımızı yaptık. Fakat o zamanki TSE’nin kurallarında bir üniversite raporu olması gerektiği belirtiliyordu. Biz de İstanbul Teknik Üniversitesi’nden böyle bir rapor almak isterken ciddi bir fiyat istemişlerdi. Ondan dolayı kalmıştı. Muğla Üniversitesi Bodrum Denizcilik Yüksekokulu ile yaptığımız çalışma bitti. Raporu da hocamız teslim etti. Ben burada dekanımız Prof. Tuncay Kuleli hocamızaçok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu