AsayişGündemManşetTurizm

2018 YILI “TURİZM GÜVENLİĞİ” TOPLANTISI

2018 yılı Turizm güvenliği toplantısı Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Ali Gaffar Okkan Toplantı Salonunda Muğla Valisi Esengül Civelek’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Muğla Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Fethiye Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Filiz Karaağaç ile sektör temsilcileri katıldı.

Vali Civelek toplantıda yaptığı konuşmada; “Turizmde Muğla olarak  cazibe merkezi de olsak, tarihi ve doğal güzelliklere de sahip  olsak, turizmde tercih edilebilirliğimizin en önemli unsuru huzurlu ve güvenli bir kent olmamızdır. Güvenlik, turizm destinasyonlarının tercih edilebilirliğinde karar almayı etkileyen en önemli faktörlerdendir.

Turizm ve güvenlik iç içe geçen olgulardır. Güvenlik ile ilgili yaşanan olumsuzluk durumunda ister yerli turist olsun,  ister yabancı turist olsun kararlarını kolayca değiştirebilmektedir. Turizm sektörü yaşanan olumsuzluklardan çabuk etkilenebilen kırılgan bir sektördür. Can ve mal güvenliğinin olmadığı yerde turizm de olmaz. Güvenlik, turizm için olmazsa olmaz çok önemli bir şarttır. Ülkemizde özellikle 2015 – 2016 yıllarında yaşanan terör olayları nedeniyle  ekonomimiz ve turizmimiz olumsuz yönde etkilenmiştir. Turizm kenti olan Muğla’mızda sosyo ekonomik ve kültürel gelişmemize sektör ciddi bir katkı sağlamaktadır. İlimizde turistlerin kendilerini huzurlu ve rahat hissetmeleri, güvenlik ile ilgili bir tedirginlerinin olmaması için gereken tüm önlemleri alıyoruz. Turizm, çok paydaşlı bir sektördür. Turizmin güvenliğini sağlamak üzere vatandaşlarımız, esnaflarımız, meslek örgütlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve turizm sektör temsilcileri ile iletişim ve diyalog içinde olmak, bilgi paylaşımında bulunmak, iş birliği oluşturmak, çalışmalarımızı etkin ve verimli kılacaktır. Huzurlu, güvenli ve rahat bir turizm sezonu temenni ediyorum” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu