GündemManşetTurizm

42. TURİZM HAFTASI KUTLANDI

42. Turizm Haftası, Bodrum’da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Otelciler Derneğince (BODER), öğle saatlerinde İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, BODER Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, turizmciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’un Türkiye’nin tek turizm yapan bölgesi olduğuna işaret ederek şu değerlendirmede bulundu:

“Konaklama sektörü ile turizm karıştırılıyor. Turizm farklıdır. Turizm turistin o şehri doya doya yaşamasıdır. Bodrum gerçek turizm yapan bir bölge olarak maalesef 2015’ten sonra kan kaybına uğradık. Ama bu kan kaybında turizme gönül veren STK ve başta değerli kaymakamlarımızla hiçbir zaman mücadelemizden vazgeçmedik. Bu sene baktığımızda herhangi bir aksilik olmazsa 2015 yılının rakamlarının üzerini bulmuş durumdayız. Sadece havalimanlarından bahsediyoruz.”

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da Turizm Haftası’nın turizm bilincinin geliştirilmesi açısından iyi değerlendirilmesini umduğunu belirterek “Bodrum turizmde bir Dünya markası. Bodrum’un dışından kaynaklı sebeplerle geçmiş yıllarda turizmde bazı sıkıntılarımız oldu. Çünkü turizm bacasız sanayi, ülke ekonomisi için çok önemli bir sektör. Cari açığın kapatılması açısından çok değerli ve önemli. Bu sene gerçekten umutluyuz. Çünkü turizmi etkileyen faktörler yavaş yavaş ortadan kalkıyor. İnşallah özlemle hatırlanan 2011-2012’li yılları yakalar ve geçeriz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından BOFAD ve Bodrum Halk Eğitimi Merkezi Akşam Sanat Okulu kursiyerleri halkoyunları gösterileri sergilediler. Turistler, yöresel yemeklerin ikram ediliği stantlardan yiyecek alabilmek için uzun kuyruk oluşturdu. Bazı yemekler, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz tarafından ikram edildi. Etkinlikte ayrıca kadınların yaptığı el emeği ürünler tatilcilerin ilgisini çekti.

Etknlikte ayrıca 42. Turizm Haftası kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu