ÇevreManşet

16. Bodrum Uçurtma Festivali’ne doğru

8 Mayıs'ta Şenlik var

 

Bodrum’da, 16. Bodrum Uçurtma Festivali düzenleneceği bildirildi.

Organizasyon yetkilisi Miyase Karlıova, yazılı açıklamasında, 8 Mayıs Anneler Günü’nde sabah saatlerinden itibaren Gümbet Değirmenler mevkisinde başlayacak etkinliğin akşam saatlerine kadar devam edeceğini ifade etti.

Bodrum semalarının uçurtmalarla renkleneceğini belirten Karlıova, “Bu yıl ‘bilgini paylaş’ sloganıyla binlerce katılımcı eğitim için uçurtmalarını gökyüzüne salacak. Etkinlikte ücretsiz ikramlar da olacak. Festivalde, Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu Okul Aile Birliği’nce satılacak uçurtmalardan elde edilen gelirin tamamı okula bağışlanacak.” ifadesini kullandı.

Karlıova, her uçurtmanın eğitim için bir tuğla olacağı festivalde yerel sanatçıların konseri, palyaço gösterileri, yüz boyama, uluslararası dansçılar, folklor gösterisi ve ilk kez seyirciyle buluşacak Bodrum Uçurtma Orkestrası’nın performansı yer alacak.

Çeşitli hediyelerin verileceği festivale, Bodrum Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi başta olmak üzere bir çok kurumun destek vereceği öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu