GündemManşetSiyaset

DR.HIDIR: “KADINLARIN ÖNÜNDE HIÇBIR ENGEL DURAMAZ”

Muğla’da daha önce hiçbir siyasi partinin  yapmadığını AK Parti Muğla Kadın Kolları yapıyor, “Kadınlar Şehri Soruyor” çalıştayını düzenleyerek  şehrin sorunları ve şehre ilişkin talepleri hususunda kadınlara söz hakkı tanıyor.İlki geçtiğimiz hafta Menteşe’de gerçekleşen “Kadınlar şehri konuşuyor” buluşmalarının ikincisi Milas’ta düzenlendi.

Moderatörlüğünü Muğla’nın  tek kadın milletvekili olan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın üstlendiği çalıştayda kadınlar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Mehmet Nil Hıdır ve Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’a,  Muğla ile ilgili sorular sordu. Çalıştaya AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir de katıldı.

Kadınların gündeminde kadın istihdamı, Milas’a doğalgaz talebi, Milas’ın kadın konuk evinin olmaması ,kreşlerin yetersizliği,  üst geçitlere asansör veya yürüyen merdiven konulması, Milas’ta bir meydan düzenlemesinin olmaması dolayısıyla meydan yokluğu ve Muğla’da olmadığı gibi Milas’ta da olmayan engelli tuvaletleri  yer aldı.

Dr.Mehmet Nil Hıdır burada yaptığı konuşmada ;

“Kadın deyince akla iki grup gelir kırsal ve kentlerde yaşayan kadın.Kentlerde yaşayan hanımlarımızın desteklenmesi lazım peki nasıl desteklenecek? Öncelikle  eğer kocası yeterince kazanç sağlayamıyorsa maddi olarak desteklenmesi gerekir ki zaten devletimiz çocuk başına sağladığı destekle bunu karşılamaya muktedir. Yine  eğitim, sağlık alanında verilen  destekler hepimizin malumu. İkincisi  ise çalışan kadınlarımıza ise kreş desteği verilmesi önemli. Çocuğu küçük yaşta olan,yeni doğum yapan haımlarımızın, annelerin süt izinleri kullandırılması konusunda hassasız. Sabah 1.5 saat, öğlen 1.5 saat olmak kaydı ile işten erken çıkmaları ile ilgili husus zaten yasamızda da mevcut ve yapılması gereken bu.

Kadınların şiddete maruz kalarak psikolojik buhrana düşmesi konusunda da aile hekimleri ile birlikte ortak dayanışma içinde atlatmalarına yardımcı olacağız. Kadın konuk evlerimizde onlara sadece barınmaları için yer tahsisi değil psikolojik destek alabilecekleri, el becerilerini geliştirebilecekleri,dost edinebilecekleri, çocukları ile güvenli mekanda kalmanın ayrıcalığını yaşayacakları mekanlar hazırlayacağız.

Engelli annelerimizin ise, işi herkesten daha zor zira sokaklar maalesef “erişilebilir” durumda değil, çocuğunu rahatça sokaklarda gezdiremiyor ki; bu puset ile çocuğunu gezdirmek isteyen anneler için de geçerli, engelli rampaları uluslararası standartları karşılayamıyor, sokakların caddelerin “erişilebilir” sıfata  sahip olmasını önemsiyoruz. Ayrıca; engelli çocukların emaneti daha bilinçli kadrolara bırakılması gerekiyor.  Hassasiyetle, büyük bir sabır ve gayret ile sahiplenilmesi gerekiyor.

Kırsal alanda çalışan çiftçi kadınlarımızın çocuklarına ayıracağı zaman da çok önemli. Zeytinin hasadından tutun da pazara çıkarılmasına dek çok farklı görevlerde kadınlarımız yer alıyor. Zeytinyağından tutun, ürettiği süte, bala, ormandan topladığı defnesine kekiğine kadar işlemesinden, satışa çıkarıldığı mekanlara kadar belediyelerin yapması ve ön ayak olması gereken işlemlerde köylü kadınlarımızın ürünlerinin değerini bulması konusunda  yol açacağız. Genç kızlarımızın, kadınlarımızın da satış yerlerinde görev almasını sağlayarak yeni iş alanları açarak istihdamına destek olacağız.Bizler biliyoruz ki; kadınların önünde hiçbir engel duramaz. Kadın bıkmaz,yılmaz, usanmaz çalışır.Bize düşen ise onlara yardımcı olmaktır. Bizler de hanım kardeşlerimize her yönden destek olmaya çalışacağız.

Yine çiftçi kadınlarımızın satış yerleri olan pazar yerlerinde maalesef hali hazırda annelerin emzirme odaları yok,tuvaletler sağlıksız durumda ve engelli tuvaletleri yok. Bizler pazar yerlerimizi daha insana yakışır hale getireceğimizin sözünü veriyoruz.

Milaslı kadınların şehrin sorunlarına bu kadar ilgili olmasını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Dr.Hıdır: “AK Belediyecilik’te gönül belediyeciliğinde engelliye de yaşlıya da hem kapılar hem gönüller açıktır.AK belediyelerin olduğu 74 ilimizde üst geçitler de yürüyen merdiven de var asansör de var. Doğalgaz sözümüzü zaten verdik. Havası solunur bir Muğla için doğalgazı Milas’s getireceğiz. İnşallah Muğla AK belediyecilikle tanışırsa Muğla’nın çözülemeyecek sorunu yoktur .” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu