EğitimGündemManşet

POLİS KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Türk Polis Teşkilatı ‘nın 173. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Muğla Menteşe ‘nin seçkin okulları arasında gösterilen Merkez İMKB İlk- Ortaokulu ‘nda 10 Nisan Polis Kütüphanesi teşhir edildi.

Türk Polis Teşkilatı ‘nın 173. Kuruluş Yıldönümü ülkemiz genelinde olduğu gibi Muğla İlimizde ve ilçelerinde de düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Söz konusu etkinliklerden birisi de Muğla İli Menteşe İlçesinde bulunan ve Menteşe İlçesinin seçkin okulları arasında gösterilen Merkez İMKB İlk- Ortaokulu ‘nda gerçekleştirildi. Merkez İMKB İlk- Ortaokulu Müdürlüğü koordinesinde 10 Nisan Polis Kütüphanesi teşhir edildi. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkez İMKB İlk- Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından ortaklaşa teşhir edilen kütüphanede 3000 adet kiyap öğrencilerinin beğenisine sunuldu. Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ‘ın da özel olarak hazırlattığı satranç takımı ve masasının da bulunduğu kütüphanede Kahraman Şehit Yarbay Alim Yılmaz ‘ın babası Mehmet Yılmaz ‘ın yazdığı Türk Polisi isimli şiir de kütüphanenin iç mekanında teşhir edildi.

10 Nisan Polis Kütüphanesinin açılışı Muğla ‘nın sevilen ve başarılı valisi Esengül Civelek tarafından yapılırken, açılış törenine  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Karar,  Menteşe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, Menteşe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürcan Özdilek,  Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi, Okul Aile Birliği Yönetimi, Okul İdarecileri, Okul Öğretmenleri ve Okul Öğrenciler katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Vali Esengül Civelek şöyle dedi; “Toplumun huzuru, vatandaşların can ve mal güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mesai mefhumu gözetmeksizin özveri ile çalışan Emniyet Teşkilatı mensuplarımızın 173. Kuruluş Yıldönümünü ve 10 Nisan Polis Haftası’nı kutluyorum. Sosyal sorumluluk anlayışı ile çocuklarımıza kazandırdıkları 10 Nisan Polis Kütüphanesi ‘nde öğrencilerimiz kitap okuma alışkanlığı, kültürü ve bilinci kazanacaklardır. Boş zamanlarını da etkin ve verimli bir şekilde kullanmış olacaklardır. Bu güzel kütüphaneyi okulumuza kazandırdıkları için emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Konuşmaların ardından 10 Nisan Polis Kütüphanesi’nin açılışını Vali Esengül Civelek Şehit Aileleri ile beraber yaparak kütüphanede incelemelerde bulundu. Kahraman Şehit Yarbay Alim Yılmaz’ın babası Mehmet Yılmaz tarafından kaleme alındığı öğrenilen Türk Polisi isimli şiirin ise özenle baskısının hazırlanarak kütüphane içerisinde teşhir edildiği görüldü. Şiir Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlisi Cihan Özdemir tarafından davetlilere yüksek sesle okunurken, büyük beğeni topladı.

Tören sonrasında davetlilere çeşitli ikramlarda bulunularak, üzerinde 10 Nisan Polis Kütüphanesi yazılı yaş pasta polis kıyafetli çocuklar tarafından kesildi. Hatıra fotoğraflarının da çektirildiği etkinlik de ayrıca kütüphanenin teşhir edilmesinde büyük emekleri geçen Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz ‘a Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından birer plaket verildi.

Vali Esengül Civelek tarafından Vali Civelek daha sonra Güvenli Okul Projesi kapsamında incelemelerde bulundu. Vali Esengül Civelek eğitim ve öğretime son derece önem vermesi ve bu bağlamda da Muğla İli ve İlçelerinde sürekli Eğitim ve Öğretim kurumlarını ziyaret ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu