AsayişGündemManşet

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA BİR DARBE DAHA

Muğla Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü (GİM) ile KOM Şube Müdürlüğünün koordinesinde, Milas KOM Grup Amirliğince, Muğla merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Muğla başta olmak üzere İzmir, İstanbul, Tokat, Amasya, Çanakkale, Edirne ve İzmit’te yapılan operasyonlarda; suç örgütünün tamamen deşifre edilmesine yönelik olarak çeşitli tarihlerde, birbirinden farklı şehirlerde 17 göçmen kaçakçılığı olayına suçüstü yapıldı ve toplamda 450 göçmen kaçmak üzereyken organizatörleri ile birlikte yakalandı. Yakalamalar kapsamında 20 organizatöre adli işlem yapılarak 17’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

29 Mart 2018 tarihinde yapılan ve göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 82 zanlının yakalandığı operasyonun, ülke tarihindeki en geniş kapsamlı göçmen kaçakçılığı operasyonu olduğu belirtildi. Operasyon kapsamında ayrıca illegal yollardan kaçırılmaya çalışılan PKK terör örgütü üyeliğinden aranmakta olan iki şahıs yurtdışına kaçmak üzereyken yakalandı ve adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Göçmen kaçakçılığı kapsamında yakalanan 36 kişiden 14’ü dün Milas Adliyesine sevk edildi. Zanlılardan 12’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2’si ise denetimli olarak serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerden 10’u adliyeye sevk edildi. Diğer 12 şüpheli ise ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu