EkonomiGündemManşet

TARLALAR ÇİLEKLE BULUŞUYOR…

Muğla Valisi Esengül Civelek’in himayelerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün koordinasyonunda halk arasında “Vali Hanım Çileği” olarak bilinen San Andreas türü çilek fideleri Seydikemer’den sonra Kavaklıdere ilçesinde de toprakla buluştu.

Çilek fidelerinin dikim törenine Vali Esengül Civelek’in yanı sıra Yatağan Kaymakamı Kavaklıdere Kaymakam Vekili Hayrettin Çiçek, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, ilçe kurum müdürleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Fide dikiminde yaptığı konuşmada halk arasında Vali Hanım Çileği olarak bilinen San Andreas türü çileğin çok verimli, bereketli ve getirisinin yüksek olması sebebiyle üretici memnuniyetinin de büyük olduğunu belirten Vali Civelek, “Bu tür çilek yılın 8 ile 9 ayı yediveren gülü gibi ürün veriyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz Seydikemer ve Kavaklıdere’de hem toprak etüdü yaptılar hem de iklimimizi değerlendirdiler. San Andreas türü çileğin ilimizde de olabileceği gerçeğinden hareketle bizler bu çileğin üretimi için vatandaşlarımıza destek olmaya karar verdik. İnanıyorum ki bu proje ilimizde örnek bir proje olacak. Şu an 15 dekarda başlayan çilek üretimi daha çok yaygınlaşacak. San Andreas türü çilek üretimi kırsal kalkınmada kadınlarımızın aile içindeki rolünü güçlendiren, ailenin sosyo-ekonomik konumunu geliştiren bir projedir. Vali Hanım Çileği hayırlı, bol bereketli ve bol kazançlı olsun” diye konuştu.

Vali Civelek’in konuşmasının ardından fide dikimi yapıldı.

Daha sonra Kavaklıdere Belediyesi Menteşe Mahallesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi kapsamındaki etkinliğe katıldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Muğla’nın tarımsal ürün çeşitliliği ve ürün miktarı ile pek çok üründe söz sahibi bir il olduğunu belirten Vali Civelek, “Bundan sonra Muğla’mız çilek üretiminde de gerek üretim miktarı gerek verimlilik gerekse sosyo-ekonomik gelişime sağladığı katkı açısından söz sahibi olacaktır” diye konuştu.

“Vali Hanım Çileği”

Vali Esengül Civelek’in desteğiyle Yalova ve Kırklareli Valiliği dönemlerinde hayata geçirilen projelerle yapılan üretim sonucunda elde edilen yüksek verim nedeniyle bir başarı hikayesi olarak tanımlanan San Andreas türü çilek vatandaşlar tarafından Vali Hanım Çileği olarak adlandırılmıştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu