GündemManşetSiyaset

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK’TEN ELEŞTİRİ

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, bir dizi ziyaret için Milas’taydı. AK Parti İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Milletvekili Öztürk, Muğla’ya kazandırılan yatırımlar hakkında genel bir açıklama yaptıktan sonra Milas Belediyesi Başkanı Muhammet Tokat’ı ve yönetimi sert bir dille eleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Fahri Acar, Ankara’da bakanlık düzeyindeki temaslarla Milas’a 20 milyonluk yatırım ile döndüklerini belirterek, Muğla genelindeki ilçeler arasında Milas’ın yatırımlar noktasında aslan payını aldığına dikkat çekti.

Başkan Acar, “Ankara’dan 20 milyonluk yatırımla dönmemizde Milletvekilimiz Nihat Öztürk’ün imzası vardır. Milas’a yakışır bir projeyi yeni Milas Kaymakamlığı hizmet binasını taşınan meslek lisemizin alanında hayata geçireceğiz. Kaymakamlığa yeni hizmet aracı jet hızıyla hazırlanıyor. Milas Spor Salonu da şehrin içinden taşıyarak, üniversitemizin içerisindeki15-20 dönümlük alanda devasa bir tesis olarak inşa edeceğiz. Bu tesisin içerisinde olimpik yüzme havuzu bulunacak. Şehit Murat İnci İmam Hatip Lisesi içerisindeki konferans ve spor salonu da kazandırılacak. Yine Milasspor’a sahip çıkıyoruz. Mevcut sahamızın düzenlenmesi ve etrafının tartar pist yapılması için kısa süre içerisinde çalışma başlatılacak. Diğer ilçeler arasında Ankara’dan en karlı ayrılan biz olduk bu anlamda Milletvekilimiz Nihat Öztürk’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra yatırımlarla ilgili açıklama yapan ve devamında Milas Belediyesi yönetimini eleştiren AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, “Biz elimizden geldiğince Muğla’nın problemlerini Ankara’da gündem yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Milas’ın problemlerini de Ankara’ya taşıyabiliriz, bizim derdimiz bu… Milletvekili olduğum ilk gün Ankara ile Muğla’yı yakınlaştıracağımı söylemiştim. Bu anlamda da hep birlikte yol aldığımızı düşünüyorum. Benim şikayetim şu çok mütevaziyiz. İnsana dokunurken mütevazi olacağız ama siyaset yaparken bu bazen doğru olmuyor. Tarım Bakanımız geldiğinde de söyledik Veteriner Fakültesi’nin binasını yeni almışız. Bana göre bu adım Milas Üniversitesi’nin başlangıcı niteliğindedir. Orada bizim yapmış olduğumuz hamle sayın Başbakanımızın araziyi üniversiteye, Milas’a hediye etmiş olması unutulmayacak bir değerdir. Yeni hastanemiz her gün yükseliyor. İnsanlar yıllarca beklemişler ama biz elimizden geldiğince Muğla’nın her noktasında bu yatırımları tabana yaymaya, ilimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Daha çok hizmet edelim istiyoruz. Yerel yönetimleri de devreye sokalım istiyoruz. Yerel yönetimler de devreye girdiği takdirde bu hizmetler daha hızlı kazandırılıyor. Milas’taki 10 dakikada buraya gelemedim. Yol, çöp, su sorununu halledemeyen yerel yönetimler var. Milas bunu hak etmiyor. Ama şuan ki yerel yönetimler Milas’a yakışmıyor. Biz vatandaşa yaptığımız örnekleri anlatalım, Köyceğiz de bir toplantı yaptık kitapçıktaki her hizmet bir eser. Köyceğiz çiçek gibi olmuş, Milas neden olmasın. Milas, Muğla’nın en önemli ilçelerinden bir tanesi ama doğru yönetilemiyor. Arkadaşlar lütfen yapılamayanları korkmadan anlatın. Yolu olmayan bir şehir olur mu arkadaşlar. İktidar partisi olarak bizden Milas için bir çöp dahi istemiyorlar. Belediye bende olsa iktidar partisinin kapısını aşındırırım ama Milas bana göre borç içinde kıvranan bir ilçe olmayı hak etmiyor. 2019’da kentin, Milas’ın istediği adayı çıkartarak Fahri başkan ve ekibiyle birlikte bu sorunu çözeceğiz.

Yaptığımız girişimlerle Milas Üniversitesi’nin temelini atmış olduk. Ankara’da bakanlarımızla bizzat görüşüyoruz. Tüm sorunları aktararak, problemleri takip ediyoruz. Marmaris Devlet Hastanesinin ihale tarihini aldık ve Yatağan Devlet Hastanesi’nin ihalesini yaptık. Yeni Milas Devlet Hastanesi ilçenin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak. Veteriner Fakültesi belki ilçenin 100 yılına etki edecek. Milas’ta şuan ki yerel yönetimlerin bana bir tane eserini söyleyin. Söyleyemezsiniz çünkü yok. 2019’da inşallah yerel yönetimleri de eğer yönetecek hale gelirsek göreceksiniz eser sayısı daha da artacak. Yatağan’ın iki büyük köyü Kavaklıdere’ye bağlanmak için dilekçe verdi. Bunun nedeni Kavaklıdere’nin aldığı yatırımlar. Vatandaş için millet için biz yönetime talibiz.” diye konuştu.

Doğalgazın Milas’a getirilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Milletvekili Öztürk, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı eleştirerek şunları kaydetti: “Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, getiremediği doğalgazın hesabını iktidar partisine yüklemesin. İzni versin altına imzasını atsın Milas’a doğalgazın getirilmesi noktasında ne eksik varsa ben bir haftada imzaları attıracağım. Ama belediye başkanı delikanlı gibi imza atacak. 15 bin nüfuslu Kavaklıdere Belediye Başkanı benimle beraber Ankara’da BOTAŞ’ta izinleri alabiliyorsa ve doğalgazı getiriyorsa, Milas’a doğalgaz gelmiyorsa bu belediye başkanının beceriksizliğidir. Beceriksiz belediye başkanlarını, şehrine doğalgaz getiremeyen belediye başkanlarını Milas halkına şikâyet ediyorum. Milas halkı kendi şehrine doğalgazı getiremeyen başkanları reis olarak başımıza getirmesin. Eğer başkan iktidar partisi engel oluyor diyorsa gelsin bir haftada imzaları alalım. Başkan yeter ki bir imza atsın, girişimde bulunsun biz sonuna kadar arkasındayız.”

Milletvekili Öztürk ve beraberindekiler, toplantının ardından ilçedeki kırsal mahalleleri ziyaret ettiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu