ÇevreGündemManşet

MUÇEP MİLAS’TA TOPLANDI

Muğla Çevre Platformu’nun Milas’ta gerçekleşen   12. Olağan Meclis Toplantısı’nda, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın, Muğla kıyılarının Muçev adlı bir şirket tarafından özel firmalara işletmeye verilmesine karşı danıştayın aldığı iptal kararınaa uyması gerektiği vurgusu yapılarak, konu ile ilgili mücadelelerin devam edeceği ifade edildi.

Muğla Çevre Platformu’nun  12. Olağan Meclis Toplantısı Milas’ın ev sahipliğinde yapıldı. Prof. Dr.Aşkidil Salonu’nda 17 Mart’ta gerçekleşen toplantı 11.30’da başlayıp, 17.00’de bitti. Muğla’nın çeşitli ilçelerinden gelen katılımcıların gündem doğrultusunda yaptıkları sunumlarının bazıları soru cevap şeklinde gerçekleşti.

Datça’dan katılan Mimar Faruk Şahin sunumunda, MUÇEP’in sadece korunan kıyı alanlarında değil, Muğla bütününde ve etki alanında kalan doğal alanların tümünde takip ve kontrol çalışmalarını yürütmesi ve bu amaç doğrultusunda ihtiyaç duyacağı yerel katılım ve desteği sağlaması gerektiği vurguladı.

Yine Datça’dan katılan Hukukçu Güngör Erçil sunumunun ardından,  kıyıların işletmesinin verildiği MUÇEV LTD. Şirketi ile imzalanmış olan ve hukuka aykırılığı Danıştay kararı ile  tescil edilen mevcut tüm protokollerin iptali talebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapılması, bu talepler reddedilirse, buna karşı dava açılması önerisinde bulundu.

Ören’den katılan Meliha Tekin’in sunumunun ardından, Yatağan Kırıkköy’de  yapılması planlanan termik santralle ilgili Muğla Büyükşehir ve etkilenecek diğer belediyelerin bu girişime dur diyecek ortak bir deklorasyona imza atmaları gerektiğini ve bunun için girişimde bulunacaklarını ifade ettiler.

Bodrum’dan katılan Lon Briet ise, Önemli  Kuş Alanları Çalıştay’ı hakkında bilgi verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu