GündemKültür SanatManşet

ÖĞRETİM ELEMANLARINDAN GELENEKSEL SERGİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar FakültesiDünya Sanat Günü kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları Bodrum’da bir sergi açtı. Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi (Trafo)’nde kokteylle açılışı yapılan karma sergiye ilgi yoğun oldu.

Dünya Sanat Günü kutlamaları  kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nin öğretim elemanları heykel, grafik, resim ve seramik çalışmalarından oluşturdukları sergi Trafo’da kokteylle açıldı. Serginin açılışına öğretim üyeleri ile öğrencileri yoğun bir katılım gösterdi.

Açılışta konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Turgut, şunları söyledi:

“Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları sergisi aslında Dünya Sanat Günü kutlamaları  kapsamında açılan sergilerden birincisi. Bu sergimiz 11 Nisan tarihinde bittiğinde Dünya Sanat Günü öğrenci sergisi açılacak. Fakülte olarak öğrencilerimizle beraber bu sanat gününü sergi aracılığıyla kutlamış oluyoruz. Bunu biz geleneksel hale getirdik. Burada Hakan Aykan Kültür Merkezi’nde açtığımız 4’üncü sergi. Aslında amacımız hem Dünya Sanat Günü’nü kutlamak hem de Bodrum’daki sanatseverlerin ayağına bu sergileri taşıyarak sanatla aralarındaki bağı güçlendirmek. Yani kentle sanatı buluşturmayı amaçlıyoruz.”

Sergi 10 Nisan tarihine kadar açık kalacak, 11 Nisan tarihinde ise fakülte öğrencilerinin sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu