GündemHayatManşet

460 ÖĞRENCİ AĞIRLANDI…

BSN_2522Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında bugüne kadar 460 öğrenci ve öğretmeni misafir ettik.

Muğla Valisi Esengül Civelek, “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Ağrı’dan Muğla’ya gelen 50 öğrenci ve 2 öğretmeni Menteşe Öğretmenevi’nde düzenlenen öğle yemeğinde misafir etti.

Vali Civelek’e Vali Yardımcısı Rıza Dalan,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Serkan Öçalmaz ile Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz eşlik etti.

Çocuklar, 23-24 Şubat tarihlerinde Fethiye’nin tarihi ve turistik yerlerinden Ahmet Gazi Türbesi, Gül Camisi, Amintas Kaya Mezarları, Kayaköy, Paspatur Çarşısı ve Çalış Plajı’nı gezdi, Ölüdeniz sahilinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle eğlendi.

Bugün de Fethiye’den Menteşe’ye gelen öğrenciler ilk olarak Kurşunlu Meydanı’ndaki Mehteran gösterisini izledi. Daha sonra,  tarihi, kültürel ve manevi yerlerden tarihi Arasta Çarşısı, Saatli Kule, Konakaltı Kültür Merkezi, Muğla Müzesini ziyaret eden öğrenciler Menteşe Öğretmenevinde Vali Civelek’le bir araya gelerek öğle yemeği yedi.

Yemekte yaptığı konuşmada İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz Projesi” ile arkadaşlık, dostluk ve kardeşlik duygularının güçleneceğini, birlik ve beraberliğin pekişeceğini vurgulayan Vali Civelek, çocuklara iyi tatiller diledi.

Öğretmenevinde, öğrencilerle tek tek sohbet eden Vali Civelek, toplu fotoğraf çekiminin ardından öğrencilere günün anısına hediye takdim etti.

Öğle yemeğinin ardından çocuklar Muğlaspor-Kırıkhan Spor maçını izlemek üzere Muğla Atatürk Stadyumu’na geçti.

Daha sonra, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen tiyatro gösteriminin ardından Menteşe programı sona erdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Muğla’yı Muş, Ağrı ve Bingöl’den bugüne kadar farklı dönemlerde gelen öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 460 kişi ziyaret etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bağlı 21 ilimizden 15 yaş altı 50 bin çocuğumuzun ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, çocuklarımızın arasındaki kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında ilimize gelen çocuklar ilimizin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu