GündemManşetSpor

ÖNCE KOŞU SONRA EĞİTİM

mansetSerbest koşuda Bodrunners grubundan 40 kişi keyifli bir hafta sonu geçirdiler. Koşu sonrası otelde yapılan kahvaltı ve dinlenme zamanın ardından Milli Atlet ve koşu antrenörü Mehmet Çetin tarafından da katılan sporculara özel bir eğitim verildi…

Bodrum için koşuyorlar…

Adını Bodrum’dan alan, Bodrunners grubunun kaptanı Engin Çetinay;  Koşan mandalinalar olarak bu hafta sonu Turgutreis’in eşsiz doğasındaydık şeklinde başladığı sözleriyle “ Bu gün etkinliklerimize bir yenisini daha ekleyerek NRC İstanbul Nike Running club Heat Coach’ u  Mehmet Çetin’i misafir ederek koşumuzun ardından faydalı bir eğitim gerçekleştirdik. Kahvaltımızın ardından koşu teknikleri ve performans konulu her aşamada bilinçleneceğimiz birçok soruya da hocamız tarafından yanıtlar aldık.  Bilinçlenmeye devam ederek koşu kültürüne Bodrum’da her gün bir yenisini ekleyerek dalga dalga yaymaya çalışıyoruz. Ayrıca Ekim ayında Türkiye’den de yüksek katılımın olacağı Bodrum1/2 maratonu da düzenleyeceğiz. Bodrum için devamlı bir şeyler üretmeye hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

Koşan Mandalinalar en iyisini yapmaya devam edecek…

Bu yıl yine Runanatolia’ ya katılarak iyilik peşinde koşmak için Bodrum’dan 30 arkadaş Antalya’ya gideceğiz diyerek sözlerine devam eden Kaptan Çetinay; “Türk eğitim Vakfının bir umut var projesi için 30 sporcumuzla Antalya’da koşacağız. Arkadaşlarımız ayrıca Türk eğitim vakfı için oluşturdukları kampanya ile öğrenciler için destek topluyorlar ve böyle bir sosyal sorumluluk projesine ekibimde dahil olduğu için inanın çok mutluyum. Bodrum olarak projelerimize devam edeceğiz ve sporda devamlı bir fark yaratacağız. İyilik peşinde koşup, iyilik adımlarını atabilmek için koşan mandalinalar olarak elimizden geleni en iyisini yapmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Koşu ardından eğitim aldılar…

Koşan Mandalinalarla geçen yıl katıldığı yarışta görme engelli bir arkadaşının gözleri olarak finişi beraber göğüsleyen grubun ilklerinden Şenol Kamber ise; “Katıldığımız her yarışta bir mesaj vermeyi misyon bildik. Çünkü her şey birlikte güzeldir, sloganımızda spor birleştirir de buluşmak.  Hafta sonu yapılan koşu Turgutreis – Gümüşlük  merkezini de içerisine aldı. Böylece, sporcu arkadaşlarımız hem Turgutreis ve Gümüşlük’ün eşsiz doğasını deneyimlediler, hem de koşu etkinliğinde beraber oldular. Swissotel Resort Bodrum Beach’ten start alarak, Gümüşlüğe doğru 10 ve 16 km’lik iki etap halinde bir koşu gerçekleştirdik. Bodrum yarımadasında bu güzel havada düzenlediğimiz koşu sonrası faydalı bir eğitimden de geçtik” dedi.

Şampiyonlar gibi hazırlanıyorlar…

Bodrunners grubunun koşuya şampiyonlar gibi hazırlandıklarını belirten Nike Running club Heat Coach’u  Mehmet Çetin ise yaptığı açıklamada; “Koşan mandalinalar için bu gün burada koşu performansını arttırmak isteyen gruba  çok faydalı bilgiler verdik. Koşu Teknikleri ve Driller, Koşmayı seçilen mesafe, Kilonuz, Fitness seviyeniz ve sportif geçmiş ile ilgili bilgilendirmelerde de bulunduk. Eğitim başlıklarının temelinde basış teknikleri, Düzenli ve iyi beslenme , çalışmaların içerisine kuvvet egzersizleri koymak ve kondisyon durumuna göre nasıl koşmalıyız başlıklı ana konularda arkadaşlarımız bilgilendiler” dedi.

Bir buçuk saat süren eğitim soru-cevap şeklinde devam etti ve sporcular koşu hakkında daha da bilinçlenerek keyifli hafta sonu otelden ayrıldılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu