EğitimGündemManşet

YÜKSEKOKUL TEMELİ TÖRENLE ATILDI…

1Seydikemer İlçesi’nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun ilk etap temel atma törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

250 günde tamamlanacak B blok için 7 milyon TL harcanacak. 3 blok olarak yapılacak Yüksekokulun toplam 20 milyon TL’ye mal olacağı bildirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne (MSKÜ) bağlı Seydikemer ilçesine açılan 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun B Bloğunun temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Temel atma törenine AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Mansur Harmandar, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eyüp Akçetin, Seydikemer Ak Parti İlçe Başkanı Salih Gümüş, Fethiye Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Yusuf Bağırcı, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Nalan Büyükçoban, İyi Parti Seydikemer İlçe Başkanı Sevgi Nurten Güler, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Sivil Toplum Kuruluşu başkan ve üyeleri ile öğretim görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, Seydikemer’in hayalini gerçekleştirdiklerini ifade eden AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, şunları söyledi:

“Seydikemer’in bir hayalini daha gerçekleştiriyoruz. İlimizde birçok projeye öncülük etmeye çalışıyoruz ve projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Seydikemer’de en önemli konulardan bir tanesi üniversite temelinin atılmasıydı. Hastane yapımıyla ilgilide inşallah finale geldik.

Hastanenin imar planını Bakanlığa teslim ettik. İnşallah onun temel atma törenini de yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Biz Muğla için son 15 senede birçok hizmeti getirmeye çalıştık. Bu burada kalmayacak. Seydikemer, bana göre Muğla’nın incisi. Seydikemer’de AK Parti iktidarı döneminde hizmetlerin en iyisini almaya devam edecek”

Öztürk,  konuşmasını “Millete uzanan elleri Afrin’de kırmak üzereyiz. Afrin’de kırarken bir taraftan da milleti geleceğe götürecek temeller atıyoruz. Burada okuyacak öğrenciler bu ülkeyi geleceğe götürecek. Sayın Cumhurbaşkanımız biz insansız tank yapacağız derken bu öğrencilere, bu hocalara güveniyor” diye tamamladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, “Eğitim sadece bir bilgi değil, aynı zamanda toplumun sosyal, kültürel, ekonomik her anlamda kalkınmasını sağlayan itici güçtür. Muğla üniversitemiz her geçen gün büyüyor. Yeterli mi değil ve hızla büyüyecek. Fethiye’de 3 fakültemiz oldu. İnşallah Fethiye Üniversitesini de Fethiye’mize kazandırırız. Yüksekokullar, fakülteler, üniversite bölgedeki bütün ilçelerimizdeki aynı zamanda sosyal hayata, o bölgenin yöresel kalkınmasına ciddi bir şekilde katkı sunacağının bilincindeyiz. Üniversiteler bizim için önemli. AK Parti hükümetleri bu konuda en büyük desteği veriyorlar. Bakanlarımız eğitim ile ilgili bir talebimize hiçbir zaman hayır demediler. Bakanlarımıza, Başkanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise konuşmasında şunları ifade etti:

“Emek çekiliyor ama emeğin karşılığını görmek daha da güzel oluyor. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun projesinden buraya gelene kadar epey zamandır uğraşıyoruz. Ama bugünleri görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Seydikemer üniversitesine kavuşacak. Burada vatandaşlarımız çok istiyor. Seydikemer’de yüksekokulun olması Seydikemer’e artı değer katacak. Hem ekonomimiz hem de eğitim kalitemiz yükselecek. B bloğunun temeli atıyoruz. İnşallah”

MSKÜ  Rektörü Mansur Harmandar ise “Gitmeden A bloğunda temelini atarız. Biz sizden A Bloğunun da temelinin atılmasını istiyoruz. İnsanlar eserleriyle anılır. Bunlarda sizin eseriniz olur” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Mansur Harmandar tarafından Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun temeli kurban kesilip dualar ile atıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu