GündemManşet

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KURULU TOPLANDI

IRF_8011Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Civelek’in yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bayram Akça, Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İlçe Kaymakamları, ilgili kamu kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada toplumun sağlığını, huzurunu, geleceğini tehdit eden uyuşturucu ile etkin bir şekilde mücadele edildiğini dile getiren Vali Civelek,  “Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız işbirliği içerisinde uyuşturucunun arzı ve talebinin ortadan kaldırılması, bağımlıların tedavisi, rehabilitasyon ve topluma kazandırılması, bu konuda duyarlılık, farkındalık yaratılması, toplumsal bilincin oluşturulması için  büyük hassasiyetle önemli çalışmalar gerçekleştirmektedirler” dedi.

Vali Civelek’in konuşmasının ardından Muğla Sağlık Müdürlüğünde görevli Doktor Hüseyin Tekin, yaptığı sunumda 2017/23 sayılı Başbakanlık Genelgesi kapsamında Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulunun yerine Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurullarının kurulduğunu belirtti.

Tekin, genelge ve kurul üyelerinin 2017 yılında yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kurulun, bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası iş birliğini ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek ve eylem planlarını hazırlamak, onaylamak, gerektiğinde değiştirmek, güncellemek ve uygulanmasını takip edip değerlendirmek üzere oluşturulduğunu aktaran Tekin, kurulda Uyuşturucu ile Mücadele, Alkol Bağımlılığı ile Mücadele, Tütün Bağımlılığı ile Mücadele, Davranışsal Bağımlılıklar (Teknoloji ve Kumar Bağımlılığı) ile Mücadele teknik çalışma gruplarının yer alacağını aktardı.

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, kurul üyeleri görüş ve önerilerini dile getirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu