ÇevreGündemManşet

FOTOKAPANLAR İŞ BAŞINDA

Milas Orman İşletme MüdürlüğüMilas Orman İşletme Müdürlüğü, Milas ve Bodrum’da yangın açısından kritik olan ve orman suçlarının sık görüldüğü noktalarda fotokapan kurulumunu tamamladı ve cihazlar kayda başladı. Orman suçlarının failinin bulunmasında büyük rol oynayan son teknoloji fotokapanlar, aynı zamanda bölgenin doğal yaşam zenginliğini de kayıt altına alıyor.

Öncelikli olarak orman yangınlarıyla mücadelede 5 yıl önce başlattığı kameralı mücadeleyi kapsamlı bir şekilde artırarak devam eden Milas Orman İşletme Müdürlüğü, sorumluluk alanındaki Milas ve Bodrum’da en son 50 kritik noktaya fotokapan kurulumu tamamladı. Bölgede olası yangın ve orman suçları açısından risk taşıdığı belirlenen noktaya yerleştirilen kameralar, her hareketlilik 24 saat boyunca kayıt yapıp merkeze bildirim atabiliyor. Fotokapanların gönderdiği bildirimlerle hızlı bir şekilde harekete geçen ekipler, son teknoloji cihazlarla kısa sürede suçla mücadele edebilme kabiliyeti kazandı. Yıllık yatırım maliyeti 150 bin lira olan kameraların 30 adedi Milas’ta, 20 adedi ise Bodrum’da olduğu belirtilirken; Milas’taki kameralar Gökpınar, Fesleğen, Hayıtlı, Cehennem Deresi, Beyciler, Kısırlar, Demirciler, Karacahisar, Gökbel, Kayabaşı, Bozalan, Pinar, Kurudere, Kıyıkışlacık, Gürçamlar mahallelerinde, Bodrum’da da Cennet Koyu, Yalıçiftlik, Torba, Mumcular, Demir, Akyarlar, İslamhaneleri mevkilerinde konuşlandırıldı.

Kayda başlamasının ardından bölgedeki doğal yaşama ilişkin fotoğraflar ve videolar da kaydeden fotokapanlar, nesli tehlikede olan ve henüz bilinmeyen canlıların da koruma altına alınması büyük fayda sağlıyor.
İşletme müdürlüğü ve şefliklerce son teknoloji kameraların titiz bir şekilde kurulumunun yapıldığını belirten Milas Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya, ‘ormanın gözü’ olarak nitelendirilen cihazların, ormandan yapılan hırsızlık ve izinsiz kesim, moloz dökme gibi suçlarla mücadele edilmesi ve suçluların belirlenmesi için önemli rol oynadıklarını belirtti.
“Milas Orman İşletme Müdürlüğü olarak Milas ve Bodrum’daki orman varlıklarımızın korunmasına çok önem veriyoruz. Bu amaçla genel müdürlüğümüzün yatırım planı kapsamında işletmemize demirbaş olarak kaydedilmesi sağlanan 50 adet yeni fotokapanlı kamerayı yerleştirdik. Bugüne kadar Milas’ta 6, Bodrum’da 5 olmak üzere 11 kameramız vardı. Bu sayıyı artırarak yangın ve orman suçlarıyla mücadelede daha çok başarı elde etmeyi planlıyoruz.” diyerek açıklamalarda bulunan Müdür Akkaya, toplam sorumluluk alanlarının 272 bin hektardan oluştuğuna dikkat çekti. 155 bini ormanlık alandan oluşan sorumluluk sahasında teknolojinin imkânlarından faydalanmanın büyük faydasını gördüklerini ifade eden Akkaya, vatandaşların da ormanları koruma noktasında gerekli duyarlılığı göstermelerini ricasında bulundu.

 

Haber: Volkan Yıldız 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu