ÇevreGündemManşet

TUZLA’DA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR…

TuzlaMilas-Bodrum karayolu kenarında bulunan Tuzla Sulak Alanı, farklı türlerdeki göçmen kuşlara bu yılda ev sahipliği yapmaya başladı.

Türkiye’de göçmen kuşlar için en önemli sulak alanlardan biri olan Tuzla Sulak Alanı’nı, bu yıl ziyaret eden kuşlar arasında çok sayıda flamingo, balıkçıllar ve ördekler yer alıyor.

Gelen kuş türlerinin kış turizmi içinde önemine işaret eden Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, kuş türlerinin bir kaç gün önce bölgeye gelmeye başladığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu bölge flamingo, ördek, pelikan gibi nesli tükenmekte olan kuşların konaklama yeri. Buraların korunması lazım. Biz bu sevda için muhtar oldum. Yıllarca bürokrasi de görev yaptım. Şu hale bakın. Burası yürekler acısı, burada kaçak avcılık yapılıyor. Yollarda ölü kuşları görüyoruz.”

Ormancıların bölgede avlanan kişileri yakalamak için mücadele verdiğini belirten Köksal, şöyle konuştu:

“Avcılar flamingoların arasında ördek vurmaya çalışıyorlar. Flamingolar da yaralanıyor, pelikan da yaralanıyor. Bunları yakalamak mümkün değil. Mazı çayından, kemikler çayından, bazı tesislerden gelen atıklar var. Kimyasal maddeler buraya akıyor, buralar çok büyük zarar görüyor. Geri dönüşü mümkün olmayan zararlar. Sulak alanı içerisinde kaçak yapılaşma var. Bunların önlemleri alınması gerekiyor.”

Bölgeye 234 ayrı çeşit kuş türünün geldiğini ifade eden Köksal, bu kuşların Kuzey ve Güney ülkelerden geldiğini, alanda bulunan balık, solucan ve diğer bitki örtüleriyle beslendiğini anlattı.

Köksal, bölgede kaçak avcılığın önüne geçilmesi için çalışma yapılması gerektiğini belirterek, “Flamingoyu ve Pelikanları vurup süs olarak ofislerinde, bürolarında içini doldurup ofislerinde barındırdıklarını, sattıklarını duyuyoruz. Yazık bu hayvanlara.” diye konuştu.

Bodrum ilçesine giden bazı vatandaşlar, yol kenarında durarak Tuzla Sulak Alanını fotoğraflayarak, farklı türlerdeki kuşları izliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu