GündemManşet

HEM DOĞAYI KORUYAN, HEM DE DAYANIŞMAYI BÜYÜTEN PROJE

1Marmaris Belediyesi ikinci el kıyafet, tekstil ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının geri kazanımı için yeni bir projeyi hayata geçirdi. İlçede ilk aşamada 75 noktaya yerleştirilecek kumbaralardan toplanan kıyafetlerin, kullanılabilir olanları ihtiyacı olanlara ulaştırılacak. Kullanılamayacak durumda olanlar ise tekstil geri dönüşüm fabrikalarına gönderilerek, tekrardan ekonomiye kazandırılacak.

Tekstil geri dönüşüm kumbaralarıyla çöpe atılan veya gardıroplarda bekleyen giysi, ayakkabı gibi tekstil ürünleri özel olarak dizayn edilen korumalı konteynırlarda toplanacak. Daha sonra kullanım durumlarına göre ayrılacak. Artık kullanılma imkanı bulunmayan tekstil ürünleri çöpe gitmesi engellenerek geri dönüşüm zincirine dahil edilecek. Kullanılabilir olan giysi ve ayakkabılar ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Marmaris Belediyesi, ilerleyen günlerde kendi bünyesinde açmayı planladığı 2. el giysi dükkanı sayesinde ihtiyaç sahiplerine kendisi de hizmet verecek.

Hem doğayı koruyan hem de dayanışmayı büyüten kumbaralara ilişkin açıklama yapan Temizlik İşleri Sorumlusu Barış Ünlü, vatandaşlardan konteynırların içine kesinlikle çöp atmamalarını rica etti. Çalışma kapsamında kumbaraların, Turunç dahil 75 noktaya 2 gün içinde yerleştirileceğini söyleyen Ünlü, kıyafet ve ayakkabı gibi ürünlerin iş birlikçi firma tarafından haftada bir kez toplanarak ayrıştırılacağını, daha sonra durumlarına göre değerlendirileceğini ifade etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu