GündemManşet

KAHRAMAN GAZİLERE, DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERAATLARI VERİLDİ

VLK_455515 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütünün darbe girişimi sırasında Marmaris’te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimine katılan darbecilerle yaşanan silahlı çatışmada yaralanan kahraman Gazilere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratları, düzenlenen törende Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından takdim edildi.

Törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İlker Özkan, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Eryılmaz, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Özcan Çiçek, dernek başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları katıldı.

Marmaris ilçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 15 Temmuz Destanı kısa filminin gösterilmesi ve akabinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” ile ilgili mesajının okunmasıyla başladı.

Daha sonra konuşma yapan Vali Civelek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletçe demokrasi zaferi destanı yazdık. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve milletimizin kahramanları asla unutulmayacak unutturulmayacak.” dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinde vatana, bayrağa, cumhuriyete, demokrasiye ve aydınlık geleceğe milletçe sahip çıkıldığını belirten Vali Civelek, ” Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ilkesinde birleştik. Cadde, sokak ve meydanları doldurduk. Tankların üzerine çıkarak silahlara karşı ölümü göze alarak hain darbe girişimini bozguna uğrattık, başarısızlığa uğrattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletçe demokrasi zaferi destanı yazdık. Tüm dünyaya örnek olacak bir duruş sergiledik. Marmaris’te ilçe emniyetinde görevli personelimizden şehit ve gazilerimiz oldu. Şehitlerimiz her zaman kalbimizdeki mümtaz yerlerini koruyacaklar. Vatan, bayrak, millet, devlet uğruna canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimizin emanetleri bizlerin en değerli emanetleridir. Kahraman Gazilerimize de aileleri ile birlikte sağlık afiyet ve uzun ömür diliyorum” diye konuştu.

Vali Civelek’in konuşmasının ardından, Devlet Övünç Madalyası ve Beraatları Komiser Yardımcısı Turgay Atılır, polis memurları Ömer Köse, Ali Aksu, Mehmet Özmen olmak üzere kendilerine verilirken merhum gazi Çetin Şahan’ın beratı, eşi Elif Şahan ve çocuklarına Vali Civelek tarafından takdim edildi.

Törenin ardından Vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik kuvvetlerimizin başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın zaferle sonuçlanması için Fetih Suresi okundu, ordumuza, devletimize ve milletimize dua edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu