EkonomiGündemManşet

EGE İNCİSİ PARLAMAYA BAŞLADI

Ege İncisi Parlamaya Başladı 3Ege İncisi isimli proje kapsamında 18 kişinin işbaşı eğitim programına başladığı protokol imzalandı.

Muğla Valisi Esengül CİVELEK’in teşvikleriyle, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürlüğü işbirliğinde “Ege İncisi” isimli proje hazırlanarak 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle Muğla İli ve İlçelerinde yürütülmeye başlanmıştı. Psiko-sosyal model örnek alınarak ”Sorumlu Fert, Güvenli Kent.” sloganı ile hazırlanarak yürütülmeye başlanan “Ege İncisi” isimli proje etkinlikleri kapsamında; farklı meslek dallarında işbaşı eğitim programları düzenlenerek, başta suça sürüklenmiş çocuklar olmak üzere, dezavantajlı sosyal grupları oluşturan fertlerin, işbaşı eğitim programlarına katılımlarının sağlanarak programı başarı ile tamamlamaları, sonrasında da işbaşı eğitim programlarının düzenlendiği işyerlerinde istihdam edilmeleri amaçlanmakta.

Bu bağlamda ilk olarak Patırtı Tekstil A.Ş. isimli işyerinde işbaşı eğitim programı başladı. İşbaşı eğitim programının imza töreni Muğla İl Emniyet Müdürlüğü makamında gerçekleştirilirken, imza törenine Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü H. İlyaz Sarıyerli katıldı. Ege İncisi isimli projenin imza töreninde proje koordinatörleri  Menteşe İlçe Emniyet Müdürü aynı zamanda da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Tümer YILMAZ ve  İŞKUR İl Müdürlüğü görevlisi Müzeyyen Yıldırım da hazır bulundu.

“Ege İncisi” isimli proje etkinlikleri kapsamında Patırtı Tekstil A.Ş. isimli işyerinde dezavantajlı sosyal grupları oluşturan fertlerden toplam 18 kişi değişik meslek dallarında 3 ay sürecek olan işbaşı eğitim programına tabi tutulacaklar. Bu meslek dalları arasında; Muhasebe Personelliği, Grafik Asistanlığı Personelliği, Paketleme Personelliği, Barkodçu Personelliği , Stüdyo Asistanlığı Personelliği , Müşteri Hizmetleri Personelliği , Sosyal Medya Personeliği,  Depo Personelliği bulunuyor. 3 ay sürecek olan işbaşı eğitim programında katılımcılara günlük 61.65 TL olan aylık asgari ücret düzeyindeki cep harçlığı ile katılımcıların genel sağlık sigortaları ve iş kazası meslek hastalığı primleri  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak. 3 ay sürecek olan işbaşı eğitim programını başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere kendileri için özel olarak düzenlenecek olan törende başarı belgeleri, sertifikaları ve çeşitli hediyeleri takdim edilerek, Patırtı Tekstil A.Ş. isimli işyerinde istihdam edilmeleri sağlanacak.

İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, söz konusu projeyi son derece önemsediklerini belirterek, gerek projenin hazırlanmasında gerek ise yürütülmesinde emeği geçen kamu görevlilerine ve projenin tanıtımına katkıda bulunan basın mensuplarına teşekkür etti. Başsavcı İlyas Yavuz Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı olarak suç ve suçlularla etkin mücadele yapılmasında öneminin büyük olduğunu düşündükleri benzer projelerin yürütülmesine her zaman destek olacaklarını söyledi.

Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da Ege İncisi isimli projeyi son derece önemsediklerini belirterek, projenin Muğla ve İlçelerinde bulunan işyerlerinde kişilerin istihdam edilmelerinin sağlanmasının yanında kentin güvenliğine de son derece katkıda bulunacağını söyledi. Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya Muğla İlinde ve ilçelerinde güvenliğin en üst seviyede olması için diğer kolluk görevlileri ile beraber özverili bir şekilde çalışmalar yapıldığını belirtti.

3 Ayda bir Muğla Valisi Esengül Civelek Başkanlığında ”İl İstihdam Toplantısı” gerçekleştirdiklerini belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli ise; Ege İncisi isimli projenin ilimizin istihdamına yönelik yapılan çalışmaların bir parçası olduğunu söyleyerek proje kapsamında ileriki günlerde ilçelerde de işbaşı eğitim programlarının gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

İmza töreni sonrasından mermerden özel olarak hazırlatılan plaket Başsavcı İlyas Yavuz tarafından Ege İncisi isimli projeye destek ve katkılarından dolayı Patırtı Tekstil A.Ş. isimli işyeri yetkilisi Önder Türker ‘e takdim edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu