EğitimGündemManşet

DEPREM EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

IMG_0012AKUT Arama ve Kurtarma Derneği, Ege ve Marmara bölgelerinden 14 ekip lideri ve 35 kişi katılımıyla, olası depremde AKUT’un acil eylem planının revize etmek üzere eğitim düzenledi. Eğitimlere AKUT Arama ve Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı da katıldı.

Gaz Deresi Mevkii’ndeki Kürşat Avcı Operasyon Merkezi’nde 2 gün boyunca gerçekleştirilen eğitimlerde olası bir afette hangi ulaşım yollarını kullanılacağı, nasıl müdahale edileceği ve bunlara yönelik stratejik planlamaların oluşturulması ele alındı. Eğitimlere Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Doç. Dr. Bülent Özmen de katıldı.

Konu ile ilgili Kent Haber’in sorularını yanıtlayan AKUT Arama ve Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı şunları dile getirdi:

“2 gün boyunca Türkiye’de yaşanabilecek olası bir depremde AKUT’un acil eylem planının revize edilmesi ve olası bir afette hangi ulaşım yollarını kullanacağız, nasıl müdahale edeceğiz, ekiplerimizi nasıl yönlendireceğiz, bunlarla ilgili bir çalıştay yaptık. Verimli bir çalışma oldu. AKUT bildiğiniz gibi büyük bir aile, 27 ekibi var. Bu ekipleri koordineli bir şekilde bir afet sırasında müdahale kapasitesini geliştirmek ve doğru yönlendirilmelerini sağlamak. ekiplerimizin zaten uygulama eğitimleri oluyor. buradaki teorik bir çalışma ama masa başında bir workshopa dönüştürerek biraz uygulama yaptık. Ekiplerimiz artık bir afette nasıl çalışacaklarını, planlamalarını nasıl yapacaklarını uygulamalı olarak biliyorlar.”

AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu ise “Bu çalıştayda biz ev sahipliğini üstlendik. Olası bir afette yapılması gerekenlerle ilgili acil eylem planı çalışması yapıldı. İyi bir ev sahipliği yaptığımızı düşünüyoruz. Diğer aşamalarda da tekrar arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz” diye konuştu.

 

Haber: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu