Kültür SanatManşet

8. Sanat Çalıştayı Sona Erdi

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Bir Çalıştayını Daha Tamamladı

8. Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Sanat Çalıştayında üretilen ürünler 12 Kasım, Cuma günü Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyelerinde düzenlenen kokteyl ile sanatseverlerle buluştu. 

Bu sene Çalıştay konusu olarak “hazır bisküvi tabaklar üzerine sıraltı dekor, tekstil malzemeler üstüne (çanta, tişört, Amerikan servis, runner) linol, ahşap baskı ve mozaik uygulamaları” seçildi. Farklı tasarımlar geliştirilebilmesi ve engelli bireylerin sanata dair vizyonlarının genişletilmesi amaçlanan çalıştayda, seramik, tekstil tasarım, grafik tasarım ve özgün baskı ve mozaik alanlarında çalışan deneyimli akademisyen ve sanatçılar yer aldı. 

Çalıştayın ilk günü Dilek Ağacı Otel’de katılımcı akademisyen ve sanaçıtılar için bir açılış gecesi düzenlendi, ikinci günü Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı organizasyonda üretilen eserleri görmek üzere çalıştayı ziyaret etti, üçüncü günü TÜMATA  “türk musikisini araştırma ve tanıtma” grubu bir dinleti ile organizasyona renk kattı, son gün ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dekanı Prof. Ali Osman Gündoğan “Felsefe ve Sanat” konulu söyleşisiyle bizimleydi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden değerli akademisyenleri, Bodrum’un değerli seramik, mozaik ve tekstil sanatçılarını ağırladığımız çalıştayımızda; öğrencilerimizin, gönüllülerimizin, asistanlarımızın destekleri ve özverili çalışmaları sonucunda ortaya çıkan birbirinden başarılı ve kıymetli eserler sergimizde vakıf dostlarımızın beğenisine sunuldu.  

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Yönetim Kurulumuz ev sahipliğinde düzenlenen sergide Meclis Üyesi Emel Çakaloğlu, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan ve Savcı Fatma Atasoy Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından Hüseyin İzmir, Bodrum Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünden Psikolog Oya Olungan, Seramik Atölyemizin bugünkü başarısında emeği geçen Erkan Dülgeroğlu’nun kızı, vakıf destekçimiz Aslı Dülgeroğlu bizleri yalnız bırakmadı. 

Bodrum için önemli bir yere sahip olan ve adını sağlamlaştırmayı başaran 8. Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Sanat Çalıştayına Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Ege Grup İnşaat, Otel Gümüşlük, Dilek Ağacı Otel, Gemibaşı Restoran, Bodrum Otelciler Birliği Derneği, Bluart, Pukka, İzmir İş Elbiseleri, Pasoİş, Hilton Otel, Very Chic Otel sponsor oldular.  

Sanatçıların birbirinden farklı tasarımlarını hazırladıkları 12 Kasım Çalıştay Sergisi oldukça büyük ilgiyle karşılandı. Bu anlamlı süreçte ülkemize örnek bir model olma gayemize destekleriyle katkı sağlayan başta davetli akademisyenlerimiz olmak üzere tüm katılımcı ve vakıf dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu