EğitimKültür SanatManşet

Anlamlı Buluşma

"Büyülü Pusula" Yazarı ile Öğrenciler Bir Araya Geldi

 

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, müze yayınlarının ilk çocuk kitabı olan “Halikarnas Balıkçısı ile Yolculuklar, Büyülü Pusula”yı Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Bodrum ilçesindeki öğrenciler ile buluşturdu. Muğla Valiliği himayesinde Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde Bodrum ilçesindeki tüm okullarla yürütülen “Bir Kitap Bir İnsan” projesi kapsamında Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Deniz Müzesi iş birliği ile fantastik çocuk edebiyatı türünde eserleriyle tanınan Ömer ÜNAL ile kitap söyleşisi ve imza etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Aslan KORKMAZ, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Müdürü Sayın Zeynep GÖZTEPE, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Sayın Selen CAMBAZOĞLU, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Sayın Sinan CİNGÖZ, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü Sayın İlknur AYDIN, Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu, Pınarlıbelen Nilgün Doktor Kerim Cangır Ortaokulu, Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu, Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Yeniköy İlkokulu, Bodrum Final Okulları, Akyarlar Hacı Mahmut Tınaztepe Ortaokulu ve Gündoğan Nafiz Ilıcak İlkokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Bodrum Deniz Müzesi Yayınları’nın 6. yayını olan “Halikarnas Balıkçısı ile Yolculuklar, Büyülü Pusula” kitabı, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eser İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nda incelenmiş, temel eğitim kademelerindeki öğrencilerin okuması için uygun görülerek Kaymakamlık olurunu almıştı. Bodrum Ticaret Odası destek ve sponsorluklarıyla öğrencilere ücretsiz ulaştırılan kitabın programı “Bir Kitap Bir İnsan” İlçe Proje Koordinatörü ve etkinlik sunucusu Özel Büro Öğretmeni Zehra ADANUR GÜRBÜZ’ün program akışını arz etmesiyle başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Yazar Ömer ÜNAL’ın öz geçmişi okunduktan sonra yazar öğrencilerle söyleşi ve soru-cevap etkinliği gerçekleştirdi. Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu öğrencileri söyleşi sırasında “Bir Kitap Bir İnsan” projesi kapsamında yazdıkları Arılar kitabını yazara hediye etti. Etkinlik öğrencilerin yazara kitaplarını imzalatması ve sınıfça fotoğraf çekimlerinin ardından son buldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu