GündemKültür SanatManşet

TÜRKİYE’DE DAHA ÖNCE BÖYLE BİR SERGİ AÇILMADI

“6.HİS – GÖRDÜKLERİNİZİN DE ÖTESİNDE” FOTOĞRAF SERGİSİ BODRUM’DA

Bodrum’da 16 Ağustos Cuma günü açılacak olan “6. His-Gördüklerinizin de Ötesinde” isimli Görme Engelliler Fotoğraf Sergisi öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi. Bodrum Belediyesi’nin ve Bodrum’daki bazı sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hayata geçirilen ve Türkiye’de bir ‘ilk’ özelliği taşıyan serginin tanıtım toplantısı, Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür Merkezi Trafo Bodrum’da yapıldı.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışması Sorumlusu Eğitimci Nuran Yüksel, Turgutreis Lions Kulübü adına Ayfer Kamçılıoğlu ve Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu’nun katıldığı basın toplantısında konuşan proje geliştiricisi Özlem Şen, üç görme engelli fotoğraf sanatçısı adayının toplam 40 eserinin sergileneceği “Engelliler Toplumsal Sorumluluk Projesi”nin, fotoğraf sanatçısı Ömür Erdoğan tarafından İstanbul’da ön çalışması başlatılan uzun soluklu bir proje olduğunu ve bunun ilk adımının da Bodrum’daki sergiyle atıldığını belirterek “Bu bir farkındalık projesi. Üç görme engelli katılımcımızın, fotoğraf sanatçılarından aldığı eğitimler sonucu çektiği fotoğrafların sergisi. Unutmayalım ki hepimiz bir engelli adayıyız. Amacımız, engelli hayatları evlere hapsetmek değil, hayatın içinde aktif bir katılımcı haline getirmek.  Bu çok kapsamlı bir proje ve Bodrum’daki sergi bunun ilk ayağı. Umarız bu Türkiye’de bir farkındalık yaratır ve Türkiye çapında yayılır.” diye konuştu.

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışması Sorumlusu Eğitimci Nuran Yüksel de konuşmasında, “Bireysel olarak bu kadar güzel bir projeye mutlaka sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Kurumsal çatı altında da destek görmeli. Türkiye’de bir ilk ve her an engelli olmaya hazır bireyler olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Fırsat verildiği zaman gençlerimizin, çocuklarımızın, yetişkinlerimizin hayata ne kadar bağlı olduklarını gösteren çok anlamlı bir proje. Bodrum Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, belediye olarak böylesine anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine destek vermekten gurur duyduklarını belirterek, “Engelsiz bir kent yaratmak ve dezavantajlı bireylerin her tür hizmete en kolay şekilde erişebilmesini sağlamak, Belediye olarak bizim en öncelikli sorumluluğumuz. Engelsiz bir toplum adına geliştirilen ve dezavantajlı bireylerin yaşadığı sorunlara ilişkin farkındalık yaratan her projeye sonuna kadar destek vereceğiz” diye konuştu.

Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu, motor sporları ile profesyonel anlamda uğraşan kişilerin de bu spordaki yüksek risk dolayısıyla böyle bir projeye destek vermek istediklerini söyledi.  Turgutreis Lions Kulübü Temsilcisi Ayfer Kamçıloğlu da “Biz projeyi duyduğumuz anda çok heyecanlandık. Bundan sonra yapılacak tüm aktivitelerde de olmaya söz verdik. Heyecan verici bir proje” dedi.

Katılımcılar, tüm Bodrum halkını 16 Ağustos’ta Oasis’te açılacak sergiye davet etti. Sergi, 25 Ağustos tarihine kadar burada görülebilecek. Aynı sergi, 29-30 ve 31 Ağustos tarihlerinde ise Yalıkavak Marina’da açılacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu