EkonomiGündemManşetSiyaset

Gökmen’in İddialarına Cevap

Belediyeden, hurda Araç ve Araç Kiralamaya İlişkin açıklama

 

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Bodrum Belediyesi araç parkında belediyeye ait araçların parçalarının kaybolduğunu öne sürdü. Gökmen, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin hizmet verebilecek durumdaki onlarca aracının Akçaalan Mezarlığı yanındaki alana çekildiğini ifade etti.

Göken’in iddialarına karşın Bopdrum Belediye Başkanlığından yazılı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalar ile ekonomik ömrünü tamamlamış, arıza ve model yılı itibariyle eski olan araçlardan kaynaklı aşırı akaryakıt tüketimi, tamir, bakım, onarım, yedek parça alımı, tedariki ve muhafaza edilmesi ile ilgili maliyetlerinin ortadan kalkması için yürütülen çalışmalar kapsamında;

Kamuya verilen hizmetlere göre değişen ihtiyaç ve talepler, motorlu taşıt vergisi, sigorta, araç muayene ücretleri, satın alma süreçleri gibi maliyetlerin tamamen yüklenici firma tarafından karşılanmasıyla hem maddi hem de iş yükü anlamında tasarruf sağlanması amacıyla araçların bir kısmında kiralama yöntemine gidilmektedir.

Belediyemiz kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 19. Maddesine istinaden açık ihale yöntemine göre muhtelif araç kiralama hizmet alımı ihalesi yapılmıştır. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştirilen araç kiralama ihalesine 4 farklı firma geçerli teklif vermiş ve en düşük fiyatı veren firmayla kanun gereğince sözleşme imzalanmıştır.

İhale kapsamında; Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçe İşleri, Kültür Sosyal İşleri, Veteriner İşleri, Tarımsal Hizmetler, Destek Hizmetleri, Zabıta Müdürlükleri ile Cenaze Hizmetleri Birimlerinde kullanılmak üzere, 26 damperli kamyon, 3 çift kabin pikap, 24 kombi kamyonet, 10 kombi kamyonet zabıta aracı, 27 çift kabin kamyonet, 2 kapalı panelvan, 3 panelvan cenaze taşıma aracı, 31 otomobil hizmet aracı, 4 panelvan sokak hayvanları toplama aracı, 2 frigofrik minivan, 1 çift kabin kamyonet asansör sistemli, 1 8 tonluk akaryakıt tankeri, 1 teleskopik platformlu araç, 5 minibüs, 1 Otobüs, 1 Çekici, 2 vinçli dal budama  atıkları toplama, 2 su tankeri kiralanmıştır.

-Hali hazırda Akçaalan Mahallesinde Temizlik İşleri Müdürülüğü Kademesinde bulunan, 1995-2005 model arasında, ekonomik ömrünü tamamlamış, bakım onarım, yedek parça ihtiyaç maliyetleri 100-200 bin TL. arasında olan ve aynı zamanda yakıt sarfiyatları üst seviyedeki araçlarla ilgili olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;

2022 yılı içerisinde, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu usullerine göre satışı gerçekleştirilecektir. Sınıflarına göre iki parça halinde satışı gerçekleştirilecek araçlarla kamu kaynaklarının verimli kullanılarak tasarruf elde edilmesi hedeflenmektedir.

Söz konusu kademe güvenlik sistemi ile 24 saat izlenmekte olup güvenlik görevlileri ile korunmaktadır. Kendi özkaynak araçlarımızın uygun yedek parça ihtiyaçları bahse konu ekonomik ömrünü tamamlamış araçlardan sağlanarak burada da kamunun kaynakları korunmuş, korumaya da devam edilecektir.

Bodrum Belediyesinde, ekonomik ömrünü tamamlamış araçlar, kiralanacak araçlar ile özkaynak araçlarımızın fayda maliyet analizleri yapılarak kamu kaynaklarının verimli kullanılması ön planda tutulmuştur. Bodrum Halkı için var olan, gece gündüz hizmetlerini kesintisiz sürdüren Belediyemiz şeffaf, hesap verebilir ve yasal mevzuatlar çerçevesinde faaliyetlerini icra etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Bodrum Belediye Başkanlığı ”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu