EkonomiGündemManşet

MANDALİNAYI LEZZETTEN LEZZETE SOKTULAR

11. Bodrum Mandalina Festivali22-24 Aralık günlerinde Bodrum’da düzenlenen mandalina festivalinin son günündeki yemek yarışması jüri üyelerini hayli zorladı.

Bodrum Ziraat Odası tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesinin destekleri ile düzenlenen 11. Mandalina Festivalinde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Üreticilerin pazar bulmak için bugüne kadar gazozu, lokumu, kolonyası, reçeli yapılan Bodrum Mandalinası festivalin son günündeki yemek yarışmasında adeta lezzetten lezzete girdi.

3 gün boyunca çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalin son gününde Coğrafi İşaretli Bodrum Mandalinasından yapılan yemekler ve tatlılar jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Girişimci ev hanımları, mandalina üreticileri ve aşçılık kursu öğrencilerinin katıldığı yemek yarışmasında, mandalinalı çikolata, baklava, kekler, kurabiyeler, cezeryeli sucuk ve hatta erişte bile vardı.

Aşçı, turizmci ve Slow Food yetkililerinden oluşan jüri üyeleri tek tek tatlarına baktığı ürünleri değerlendirirken oldukça zorlandı. Zor bir karar veren jüri üyeleri oy birliği ile mandalinalı çikolatayı birinci mandalina sucuğunu ikinci mandalina tatlısını ise üçüncü olarak belirledi. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Yarışmada iki ödül alan Bodrum Halk Eğitim Merkezi Gölköy Aşçılık Kursu Öğretmeni Bilgen Bayraktar ve öğrencileri Bodrum mandalinasını en güzel şekilde değerlendirmek için çalışmalarına devam edeceklerini söylediler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu