ÇevreGündemManşet

MANDALİNA FESTİVALİ BÖYLE BAŞLADI !!!

IMG_2497Bodrum Ziraat Odası ve Muğla Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen “Bodrum Mandalina Bahçelerinin Sürdürülebilirliği Çalıştayı” çok az sayıda kişinin katılımı ile başladı.

Bodrum mandalinasının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla ikincisi yapılan çalıştay bugün Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde başladı. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen çalıştaya göre katılımın oldukça düşük olduğu çalıştay bir saat gecikmeli olarak başlayabildi. Çoğunluğunu konuşmacılar ve görevlilerin olduğu programa sadece birkaç mandalina üreticisi katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Muğla Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nden Demet Ağaoğlu çalıştayın bir saat gecikmeli başlamasına değinerek şöyle dedi:

“Bu gecikme için özür diliyorum. Hiç kimsenin hatası değil, benim hatam. Bodrum’u tanıyamamışım kusura bakmayınız lütfen. Biz bu çalıştayın geçen sene ilkini yapmıştık. Bodrum mandalinasının sürdürülebilirliğini sağlamak için bunu yapalım dedik. Bu ürün bu değer, bu tat, bu lezzet kaybolmasın. Bu ürünü gelecek kuşaklara emanet edelim diye. Bodrum turizm kenti ama mandalina bahçeleri kayboldukça, bütün her yer imara açıldıkça sonuç olarak geleceğimiz nokta bu ürünün kaybolması olacaktır. Bir süre sonra Bodrum’u Bodrum yapan değerlerden uzaklaşmış olacaktır.”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu