GündemKültür SanatManşet

MİŞTİ 28 YAŞINDA

Milas Belediyesi Şehir TiyatrosuMilas Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ( MİŞTİ ) kuruluşunun 28. Yılı düzenlenen kokteyl ile kutlandı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ev sahipliğinde 17 Aralık Pazar günü Toplantı ve Düğün Salonunda düzenlenen kokteyle Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat,Faik Karagöz, Belediye Meclis Üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suat Özcan, Yönetim Kurulu üyeleri ve MİŞTİ’ye emek verenler katıldı. Kokteyld MİŞTİ tarafından şimdiye kadar sahneye konulan oyunlardan oluşan bir slayt izleyenlere sunulurken Milas Belediyesi Senfonik Kent Orkestrası tarafından da mini bir konser verildi.

Gecenin açılış konuşmasını MİŞTİ kurucusu olan Olcay Akdeniz yaptı.

1989 Mart ayında MİŞTİ’nin temellerinin atıldığını belirten Akdeniz; MİŞTİ’nin kuruluş amacının insanları Kültür ve Sanatın tüketicisi olmaktan çıkartıp bizzat üreticisi yapmak olduğunu dile getirdi.

İlk önce Belediye içerisinde Kültür ve Sanat Kurulu oluşturulduğunu ve 17 Mart 1990 tarihi itibariyle MİŞTİ’nin çalışmalarına başladığını belirten Akdeniz; MİŞTİ çatısı altında yapılan tiyatro çalışmalarının birçok insanın hayatını değiştirdiğini ve insanlara olumlu yönde etkileri olduğunu söyledi. Olcay Akdeniz son olarak başta Nebi Uslu olmak üzere şimdiye kadar Milas Şehir Tiyatrosunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Olcay Akdeniz’in konuşmasından sonra kürsüye çıkan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; Salyt’ta gösterilen geçmiş oyunları izlerken epeyce geçmişe gittik ve bir o kadar da duygulu anlar yaşadım.Bu anlamda gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılan herkese teşekkür ediyorum.

Bu gün burada MİŞTİ’nin kuruluş yıldönümünü kutlamak için toplandık. Aynı zamanda bu gün Nebi Uslu hocamızın da ölüm yıl dönümü. Bu vesile ile hem sevinci hem de acı ve burukluğu birlikte yaşıyoruz dedi. Nebi Uslu’nun bölgenin en renkli öğretmenlerinden birisi olduğunu ve kendisinin de öğrencisi olmasından dolayı çok şanslı olduğunu dile getiren Tokat; MİŞTİ’ye ve Milas’a kazandırdıkları için Nebi Uslu hocamıza teşekkür ediyor tekrar rahmetle anıyorum” dedi.

MİŞTİ’nin hayatında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Başkan Tokat ; “Eşi Elif Tokat ile MİŞTi çalışmaları sırasında tanıştığını ve mutlu bir aile kurmasına vesile olduğunu dile getirdi. Çeyrek asırlık geçmişi ile Milas Şehir Tiyatrosunun Milas ve Bölgesine ışık saçmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Tokat; Bundan sonraki süreçte Mişti yoluna güçlenerek, kurumsallaşarak emin adımlarla gitmeye devam edecek. Bunun için ilk kurulduğu yıllardaki çalışma arkadaşlarımız tekrar özveri gösterecek, ellerini taşın altına koyacak ve dümene geçerek MİŞTİ’yi geçmişteki ruhuna geri döndürecekler. Mişti yine geçmişte olduğu gibi sahneye oyunlar koyacak ve Ülkemizin önemli Tiyatro gruplarını da Milas ta ağırlamaya devam edecektir. Burada Mustafa Ali Demirci hocama ve Necati Eser’e çok büyük görevler düşüyor. Onlar ilk günlerden bu yana herkese çok önemli yol göstericilik yaptılar. Bundan sonrada o günkü ruhla bizleri bir araya getirip, güçlenmiş ve emin adımlarla yürüyen bir MİŞTİ’yi ortaya çıkartacaklar. Gerekirse bende eski yıllarda olduğu gibi tekrar MİŞTİ’de görev alıp bir oyunda oynamaya hazırım. MİŞTİ’nin ilk günlerdeki heyecanı, kararlılığı ve aile ortamını hep birlikte geri kazandıracağız” dedi. Başkan Tokat son olarak geceye katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Gecenin sonunda MİŞTİ’ye emek verenlere teşekkür plaketleri Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Zeynep Mat, Faik Karagöz ve CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan tarafından takdim edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu