GündemManşet

YENİ KİMLİK MÜRACAATLARI BAŞLADI

Bodrum-yeni kimlik kartlarıYeni T.C. Kimlik Kartlarının başvuruları tüm Türkiye’de olduğu gibi Bodrum’da da başladı.

Sabah saatlerinde İlçe Nüfus Müdürlüğüne biyometrik fotoğraf ve eski kimlik kartları ile gelen vatandaşların müracaatları alınmaya başladı. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’da Nüfus Müdürlüğüne gelerek yeni kimlik kartı müracaatında bulunanlar arasındaydı.

Vatandaşların yeni ve güvenli kimlik kartlarına müracaatları için acele etmemeleri gerektiğini ifade eden Kaymakam Yılmaz eski nüfus cüzdanlarının daha 3-4 yıl kullanılabileceğini hatırlattı. Konu hakkında Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı projesi kapsamında “Yeni T.C. Kimlik Kartı “  başvurularının alınma sürecine ilçemizde de 02 Ocak 2017 tarihinden itibaren başlanacak eski nüfus cüzdanları yerine yeni kimlik kartları verilecektir.
Başvuru için yerleşim yeri adresine veya nüfusa kayıtlı olduğu yere bakılmaksızın tüm Nüfus Müdürlüklerinden müracaat edilebilecektir.
Kimlik kartı başvuruları internetten ya da çağrı merkezinden randevu alınarak yapılabileceği gibi randevusuz da ilçe nüfus müdürlüklerine yapılabilmektedir. Nüfus müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan (engelli, yaşlı, yatalak gibi) vatandaşların başvuruları ise Gezici Kayıt Terminalleri ile alınabilmektedir.
Randevu almak için ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresine başvurabilir, yada Alo 199 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz.
Randevu alanların ayrıca başvuru sırasında sıramatikten de sıra numarası alması gerekmektedir. Sıramatik, randevulu vatandaşlarımıza randevu saatine uygun olarak öncelik vermektedir.
Başvuru için nüfus cüzdanı veya tanıtıcı kimlik belgesi ve 15 yaşından büyükler için son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istenilmektedir. Ayrıca başvuru sırasında kanuni süresi içerisinde yapılan doğum bildirimleri hariç  kimlik kartı için 16 TL  Kayıp Cüzdanlar için ise 32 TL müracaat sırasında değerli kağıt ücreti tahsil edilmektedir.
Kimlik kartınızın hangi aşamada olduğu internet üzerinden veya çağrı merkezinden takip edebilmektedir.
Kimlik kartınız hazırlanarak, başvuru sırasında belirttiğiniz adrese PTT kargo ile teslim edilecektir.
Başvurunuz sırasında kapalı bir zarf içerisinde verilen kimlik doğrulama amacı ile kullanılacak olan PIN şifrenizi, güvenliğiniz açısından kimlik kartınızı teslim aldıktan sonra nüfus müdürlüklerinde bulunan kiosklar (dokunmatik ekranlı bilgi ve servis amaçlı elektronik terminaller) kullanarak değiştirebilirsiniz.
10 yıl kullanım ömrüne sahip olan içinde temaslı temassız çip içeren yeni kimlik kartları uluslararası standartlarda, modern taşıma kolaylığına sahip yüksek güvenlikli tasarım ve özelliklere sahiptir. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk vs. mali kayıplar ve vatandaş mağduriyetlerini önleyebilecektir. Yeni Kimlik kartları elektronik imza olarak da kullanılacak olup birçok E-Devlet uygulamasıyla entegrasyon imkanı da sağlayacaktır.
Yeni kimliklerin verilme süreci devam ederken, eski kimliklerde 3-4 yıl daha kullanılabilecektir. Bu nedenle vatandaşlarımızın ilk etapta yoğunluk oluşturmamaları için telaş etmemeleri sürece katkı sağlayacak izdiham yaşanmasını önleyecektir.

Ayrıntılı bilgiye Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ‘nün
www.nvi.gov.tr adresinden ulaşılabilir.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu