EğitimGündemManşet

“OYUNA ENGEL YOK”

Bodrum Bahçeşehir KolejiBodrum Bahçeşehir Koleji ve Uğur Anadolu Lisesi Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası kapsamında, “Oyuna Engel Yok” sloganıyla başlattığı projesiyle Bodrum’a engelli oyun parkı yaptırıyor.

Bodrum Bahçeşehir Koleji Bahçesinde Bodrum halkının katılımına açık olarak gerçekleşen Köy Şenliğinde, Icco consept dekoru ve yerel müziklerle sağlanan köy atmosferinde; öğrenciler kendi el emeği ürünlerini sergileyerek sattılar. Beden eğitimi öğretmenlerince oynatılan, unutulmaya yüz tutmuş mendil kapmaca, bezirgan başı, yağ satarım bal satarım, 9 taş, sek sek, yakan top gibi sokak oyunları oynanırken velilerin çocuklardan daha heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı. Masal anlatıcısı Demet Kılıç’ın gönüllü olarak, gün boyu her yaş grubundan çocuklara masal anlattığı etkinlikte misafirler; keşkek, lokum pilavı, gözleme, lokma, semaverde çay, közde kahve, yayık ayran gibi yöresel lezzetleri de tatma fırsatı buldular. Uğur Anadolu Lisesi öğrencilerinin yöresel kıyafetlerle sergiledikleri halk oyunları ise büyük beğeni topladı.

Kermeste ayrıca; yerel üreticilerden, Le Kabbak, Arkadaş sandalet, Yalın maya ekmek, yerel zeytinyağı üreticileri ve Taşkesti su gibi firmalar da ürünlerini stantlarda sergileyerek satışlarıyla projeye katkı sağladılar. Okul Aile Birliği işbirliği ile gerçekleşen organizasyonda, Yönetim Kurulu üyeleri, yöresel değerlerimizden mandalina başta olmak üzere, dalından topladıkları portakal ve greyfurtların suyunu bizzat kendileri sıkarak, gelirini direkt projeye aktardılar.

Bodrum Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, büyük bir coşku ve ilgiyle tamamlanan kermesten toplanan tüm gelir ile Bodrum’da Engelli Oyun Parkı kurulumu için kolları sıvadı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu