EğitimGündemKültür SanatManşet

BODRUM’DA ŞEMSİYELER RENKLENDİ

WhatsApp Image 2017-12-07 at 19.28.32Bodrum Fidol okulları öğrencilerinin elinden çıkan rengarenk şemsiyeler Oasis AVM Sümbül Sokak’ta sergilenmeye başladı.

Fidol (Fikir Dolu) Anaokulu çocukları bu ay ki etkinlikleri kapsamında “yaşayarak öğrenme” ilkesinden hareketle duygularını keşfetme ve sanatsal ortama taşıma çalışması yürüttü. Her ay düzenlenen sanat etkinlikleri kapsamında kendi şemsiyelerinin tasarımlarını yaparak yağmur yağdığında bu şemsiyeleri kullanma mutluluğu yaşayacaklar ve hayatlarında kullanacakları gerçek bir objeyi tasarlamış olmanın memnuniyetini tadacaklar.

2-6 yaş grubu öğrencilerin boyalı şemsiyelerinde oluşan sergiye aileleri hayran kaldı.

Şeffaf renkli şemsiyeleri istedikleri renk ve desenle boyayan öğrenciler daha sonra bu şemsiyelerden oluşan bir sergi açtılar. Açılan sergiye velileri ile birlikte katılan minikler boyadıkları şemsiyeleri sunmanın mutluluğunu yaşadılar.

Okul Müdürü Erhan Nasırlı gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir şeyi yaparak öğrenme modeli günümüzün çağdaş bir öğrenme modelidir, kalıcı bir öğrenme modelidir. Bunu, bu yaştaki çocuklarımızın kendi duygularıyla bu eserleri yapmaları ve bunu kendi hayatlarında kullanmaları açısından önemli gelişme olarak görüyoruz.”

Miniklerin şemsiyelerinde oluşan sergi 15 Aralık’a kadar açık kalacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu