GündemManşetSiyaset

CHP BODRUM, SEYMEN DEDİ..

Bodrum-CHPCumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bodrum Olağan İlçe Kongresindeki, mevcut başkan Recai Seymen ile Tuna Işın yarışının galibi Seymen oldu.

Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde başlayan kongreye CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Milletvekilleri Prof Dr. Nurettin Demir ile Akın Üstündağ, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Bodrum İlçe Başkanı ve ilçe başkanı adayı Recai Seymen ile diğer başkan adayı Tuna Işın, Muğla ve ilçelerinden çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasının ardından başkanlık divanı kuruldu. Ardından çalışma ve hesap raporları görüşüldü. Daha sonra tahmini bütçe görüşüldü. Mevcut yönetimin faaliyetlerinin slaytla gösterilmesi sonrası kürsüye gelen İlçe Başkanı Recai Seymen, 2 yıl boyunca kendisiyle birlikte çalışan yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kollarına teşekkür ederek gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.

Çalışma raporlarının görüşüldüğü sırada söz alan Hüseyin Anıl, kendisinin hem ilçe yönetiminin hem de il yönetiminin oy birliği ile disiplin kuruluna sevk edildiğini hatırlattı. Anıl, “Muğla Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs 2015 tarihinde Zaman gazetesine verdiği ilandan bahsederek ilan için ödenen paranın belediye kasasına verilmesi gerektiğini söyledi.  Anıl sözlerinin devamında “Milas Belediyesi 4 kalem iş için 99 bin 620 TL FETÖ’nün yerel yönetimler sorumlusu imam Erkan Karaaslan’a ödedi. Bana disiplini uygun gören ekip bu ekiptir. Bu kesim bunları dile getirmemden dolayı beni disipline veriyor” diye konuştu.

Hüseyin Anıl’ın konuşmasına tepki gösteren Milas’tan gelen partililer, söz almak istedi. Söz alamayan Milaslıarın bir kısmı daha sonra kongreyi terk etti.

Dilek ve temenniler kısmında ise İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da aralarında olduğu çok sayıda partili düşüncelerini dile getirdi.

Dilek ve temennilerin ardından başkan adayları konuşma yaptı. İlk konuşmayı yapan Tuna Işın, şunları söyledi:

“Partimizin yeni yönetiminin belirlendiği bugün bir yenilenme ve değişimin kaçınılmaz olduğunu ifade etmek zorundayım. Siyasetin içerisinde olduğum süre boyunca ciddi tecrübeler kazandığımı söylemek zorundayım. Önümüzdeki ülkemizin kaderini belirleyecek seçim dönemlerinde daha güçlü daha kararlı daha cesur bir şekilde örgütümüzü hazırlayabilmek için sizlerden ilçe başkanlığı için izin istiyorum. Daha düne kadar tüm seçim çalışmalarında ilçe başkanı ve yönetimi olarak başarılı seçim sonuçlarını beraber elde etmişken bugün gelip size tecrübesiz olduğumu söyleyenlere tek bir lafım var; Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençliğe yoksa siz güvenmiyor musunuz?”

İlçe Başkan Adayı Recai Seymen ise konuşmasında partinin çeşitli kademelerinde uzun yıllar görev aldığını hatırlatarak şöyle dedi:

“Başkanlığın döneminde 5 tane seçim geçirdik ve bu seçimlerde ciddi başarılar sağladık. Örgütümle, kadın kollarımız, gençlik kollarımızla birlikte, gönüllülerimizle birlikte Bodrum halkının teveccühü ile bu başarıları kazandık. Biz olduğumuz yerde koltuk için durmuyoruz. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı koltukta oturuyorum, bundan da şeref duyuyorum. CHP’liliği kalbinde yaşatanlar bu koltukta oturur, çıkar için burada olmayanlar bu koltukta oturur. Biz Bodrum için ciddi mücadele veriyoruz. Hiç kimse küçümsemesin. Biz parti emekçisiyiz. Başkan olduğum dönemlerde başarılı işlere imza attık. Bu başarıların devamı için sizlerden tekrar görev talep ediyoruz.”
Recai Seymen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

“Aday olduğunu her platformda söylüyor. O yolda ona başarılar diliyorum. Çünkü büyükşehir belediye başkan adayını genel başkanımız ya kendisi ya da parti meclisi kanalıyla belirleyeceğini söyledi. Belediye başkanlarının belirlenmesinde tüzüğe göre parti meclisi görevli. Ama ben diyorum ki; bu örgüt önümüzdeki dönem kendi içinde bir belediye başkanı çıkarmalı. Bizim dışarıdan getirecek belediye başkan adaylarına ihtiyacımız yok. Bu partinin içinde belediye başkan adayı olacak çok değerli arkadaşlarımız var. Bunlara sahip çıkacağız, sandık koyacağız, örgütün önünde bunları yarıştıracağız. Örgütümüz de bu arkadaşım Bodrum’u iyi yönetir diye oy verecek. Bu örgüt arkamızdaysa her şeyi yaparız.”

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçim sonunda 390 delegenin 221’nin oyunu alan Recai Seymen yeniden ilçe başkanı oldu. Partililerin tebriklerini kabul eden Seymen daha sonra diğer başkan adayı Tuna Işın’la birlikte birlik beraberlik pozları verirken yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bundan sonra da aynı mücadeleye devam edeceğiz. Tuna arkadaşımız ve diğer listeden seçime giren arkadaşlarımız bizim öz partililerimizdir. Aramızdaki mücadele bugün bitmiştir. Bunda sonraki mücadele dışarıdadır. Benimle yarışan Tuna arkadaşıma, bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu