GündemManşetSiyaset

MHP BODRUM’DAN İSTİFALAR…

20171121_134408Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar’ın, bazı isimlerin ihraç talebiyle İl Disiplin Kuruluna sevk ettiğini açıklamasının ardından bazı isimler bugün istifa etmek için soluğu adliyede aldı.

MHP Bodrum Teşkilatı bünyesinde yer alan ve aralarında eski ilçe başkanları, kadın kolları başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 250 kişi üyelikten istifa ettiği açıklandı.

İstifa edenler arasında geçmiş dönem Konacık Belediye Başkanlığı ve MHP Bodrum İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunmuş Mehmet Tosun, geçmiş dönem Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, geçmiş dönem MHP Bodrum İlçe Başkanlarından İlhami Karadağ ve Osman Yetgin de istifa eden isimler arasında yer aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı’na kayıtlı, aralarında geçmiş yıllarda belediye başkanlığı, ilçe başkanlığı, belde başkanlığı yapmış ve partinin çeşitli kademelerinde görev almış yaklaşık 250 kişi toplu şekilde istifa etti. İstifa açıklamasını okuyan partinin ilçe teşkilatı kurucularından ve eski ilçe başkanlarından İlhami Karadağ, “680 civarında kayıtlı üyesi bulunan MHP Bodrum’dan 250 civarında üyesi istifa etti. Önümüzdeki günlerde bu furyanın devam edeceği kanaatindeyiz” dedi.

Bugün İlçe Seçim Kurulu’na istifa dilekçelerini veren üyeler, Bitez Mahallesi’nde hizmet veren Maride Kafe’de bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına eski Konacık Belediye Başkanı ve MHP eski Bodrum İlçe başkanlarından Mehmet Tosun, eski Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, eski İlçe Başkanlarında Osman Yetgin, eski Kadın Kolları Başkanlarından Melek Toçu Yılmaz, belde başkanları, Bodrum Belediyesi bağımsız meclis üyelerinin de aralarında olduğu yaklaşık 100 kişi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan MHP eski ilçe başkanlarından İlhami Karadağ, “Bugün ne yazık ki içimiz kan ağlayarak vermiş olduğumuz bir kararı neticelendirdik” dedi. Karadağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Malumunuz uzun süredir MHP’nin öncelikle demokrasiyi içine sindirememesi ve akabinde partinin uzun yıllar hizmetinde koşmuş gönüldaşlarımızın ihraçları, sonrasında MHP’nin asli rotasından çıkmış olup tüzel kişiliğini bitirme noktasına getirmesi bizi bugünlere getirdi. Bugün bizler MHP’den kimimiz 50 yıl, kimimiz 40 yıl hizmet veren gönüldaşlarımızla bu partide daha fazla hizmet veremeyeceğimiz, ülkemizin, milletimizin menfaatlerine daha fazla kol kanat geremeyeceğimiz, sahip çıkamayacağımız kanaati hasıl olduğu için topluca istifa kararı almış bulunuyoruz. 680 civarında kayıtlı üyesi bulunan MHP Bodrum’dan 250 civarında üyesi istifa etmiş. Önümüzdeki günlerde bu furyanın devam edeceği kanaatindeyiz. MHP’nin içini boşaltma noktasına getirenlere hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum. Üzgünüz, kelimeler boğazımıza düğümleniyor. Ben MHP’de 50 yılı geride bıraktım. 50 yıl hizmet ettiğim bir davada, bugün ne yazık ki bu partinin içerisinde bulunamayacağım diyerek bir dönüş yapmak mecburiyetinde kaldım. Buna sebep olanların Allah belasını versin” dedi.

Geçtiğimiz hafta istifa ettiğini açıklayan eski Konacık Belediye Başkanı ve MHP eski Bodrum İlçe başkanlarından Mehmet Tosun ise, şu sözlere yer verdi:

“Biz MHP mensubu kişiler olarak mümkün olduğu kadar nezaket kuralları içerisinde siyasi etiğe de dikkat ederek, partiye hizmet etmeye çalıştık. Ben 10 sene belediye başkanlığı yaptım ve 2000 yılından bu yana kadar da partinin her türlü kademesinde görev yaptım. Hemen yanımda duran eski kadın kolları başkanımız Melek Topçu Yılmaz, diğer yanımda Ortakent-Yahşi Belediye Başkanımız Mehmet Onur Şahbaz, eski ilçe başkanlarımızdan Osman Yetgin, belediye meclis üyeliği arkadaşlarımız var, sivil toplum kuruluşlarında görev yapmış arkadaşlarımız var. Benim görevden alındığım zaman istifa eden 9 Bodrum Belediyesi Meclis üyesi arkadaşımız var. Biz Bodrum’un gündemini bugüne kadar istifalarla meşgul etmek istemedik. Biz burada bunları düşünürken maalesef buradaki yönetici arkadaşlarımız, fikir ayrılığında olduğumuz, siyasi olarak görüş ayrılığı noktasına geldiğimiz genel merkezimiz, benim ve daha önceki yıllarda ilçe başkanlığı yapmış Asım Başaran’ın da aralarında bulunduğu 22 arkadaşımızın bir anda ihraç haberi gündeme geldi” dedi.

Kendisinin 10 Kasım günü MHP’den istifa ettiğinin altını çizen Mehmet Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz dedik ki; Bodrum gündemini istifalarla meşgul etmeyelim, işimize gücümüze bakalım, ülkemizin ve Bodrum’un çok ciddi sorunları var. Ama maalesef bu ihraç kararları bizi bu noktaya getirdi. Bugün de 250’nin üzerinde arkadaşımızın istifası ile Bodrum gündemi karşı karşıya” dedi.

MHP Bodrum İlçe Teşkilatında istifa eden 250 kişinin bundan sonraki süreçte birlikte hareket edeceğini de söyleyen Tosun, açıklamasını şöyle noktaladı:

“Şu an için hiçbir rotamız yok ama önümüzdeki süreçte bu ekip birlikte hareket edecek, birlikte siyaset yapmaya devam edecek, birlikte de Bodrum gündeminde yer almaya devam edecek. Şu anda burada bulunmayan, değişik illerde olan arkadaşlarımız da var. Bulundukları yerden istifalarını gönderen arkadaşlarımız var. Ama bu parti içi demokrasiye karşı alınmış bir tavır. Ülke içi meseleleri konusunda ciddi anlamda görüş ayrılığındayız şu anda. Biz artık bu yapı içerisinde daha fazla kalıp zarar vermek istemiyoruz. Çünkü bizler de toplumda sorgulanıyoruz. Ben istifa edene kadar Bodrum’daki hemşerilerimiz tarafından partinin politikası nedeniyle eleştirildim. Onlar da zaten bizi istemediklerini ifade ettiler. Gönül bağımız da kalmadı artık. Çünkü ihraç süreci ben sizi istemiyorum kardeşim, gidin demektir. O yüzden biz topluca gidiyoruz. Allah arkadaşları başarılı kılsın, bundan sonraki yolarını açık etsin” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı mensubu üyelerin istifalarını devam edeceği belirtildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu