EkonomiGündemManşetTurizm

2019 TURİZMİNDE UMUTLAR ARTIYOR…

Turizmde yeni rekorların beklendiği 2019’un ilk ayında Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turist sayısının yüzde 5,33 artması yüzleri güldürdü.

Turizm gözde mekanı Bodrum’a da başta İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinden yoğun ilgi var.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan BODER Genel Sekreteri Orhan Kavala şunları söyledi:

“2019 Ocak ayında limanlardan ve deniz limanlarından havalimanlarından gelen turist sayısı, geçen seneye göre ciddi olarak bir artış gösteriyor. Dolayısıyla bu bizim de beklentilerimize paralel bir olaydır. Muğla bölgesinde de neresinden bakarsanız bakın Ocak ayı 2018-2019 arasındaki fark yüzde 5’ler civarındadır. Bu rakamların ileriye dönük olarak artacağını zannediyoruz.”

TÜRSAB Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan ise “2019’un ilk aldığımız verileri güzel görünüyor. Bu 2019 sezonunda iyi geçeceğinin bir ibaresi bizim için. Zaten şu ana kadar yurt dışından almış olduğumuz erken rezervasyonlar ve bunların sayı ile alakalı olarak gidişatının iyi olduğu, rezervasyonlarda bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Bodrum’da da bu artışı biz de beraber paralelinde yakalayacağız.

Şu anda Avrupa pazarında ağırlığında bir artış var erken rezervasyon yüzde 20-25 civarında. Tabii ki bunun satışları yeni başlayan şuanda yeni yeni şekillenmeye başlayan Birleşik Devletler Topluluğu da yakalayacaktır. Biraz iç pazarda geçen seneye göre gerideyiz ama o da zannedersem seçimden sonra yerel seçimlerden sonra sayılar artacaktır iç pazarda da.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu