GündemHayatManşet

BİNGÖLLÜ ÇOCUKLAR MUĞL’DA

bingöllü çocuklar-MuğlaVali Civelek, “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Bingöllü öğrencilerle bir araya geldi.

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Bingöl’den Muğla’ya gelen 100 öğrenci ve beraberindeki 10 öğretmen Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından Kurşunlu Meydanı’nda karşılandı.

İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasındaki kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Muğla Valiliği himayesindeki projeye katılan öğrenciler Menteşe’de sosyal ve kültürel pek çok etkinliğe katıldı.

Öğrencileri karşılama esnasında Vali Civelek’in yanı sıra Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz yer aldı.

Yaptığı konuşmada çocukları Muğla’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Civelek, “Muğla’da hoşça keyifli bir zaman geçirdiğinizi düşünüyorum. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Bingöl’le Muğla arasında gönül köprüsünü güçlendireceğinize, dostluk, kardeşlik, arkadaşlık bağlarınızın pekişeceğine inanıyorum. Gönüllerinizde ve zihinlerinizde güzel bir Muğla anısıyla Bingöl’e bizden kucak dolusu sevgi selam götürün” diye konuştu.

Dün ilk olarak Bodrum’da tarihi ve turistik yerleri gezen, tekne turuna katılan öğrenciler bugün de Menteşe ilçesinde Vali Esengül Civelek ve beraberindeki heyetle, Kurşunlu Camii, tarihi Yağcılar İşhanı, İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezini gezdi.

Daha sonra, Vali Civelek ve protokol üyeleri ile Kurşunlu Meydanı’nda mehteran gösterisini izleyen çocuklar, akabinde Menteşe Öğretmenevinde öğle yemeği yedi.

Buradan ayrılan çocuklar Atatürk Stadyumu’nda Muğlaspor-Ergene Velimeşe Spor arasında oynanan futbol maçını seyretti. Maçın devre arasında Vali Civelek ve beraberindeki heyet çocuklara günün anısına hazırlanan kupaları hediye etti.

Maçın ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde oyuncu Ufuk Özkan’la bir araya gelen öğrenciler, sanatçı ile söyleşi yaptı. Öğrenciler adına yaptığı konuşmada Muğla gezisinin çok güzel olduğunu dile getiren Dila Arık, “Kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesi için Muğlalı kardeşlerimizi Bingöl’e bekliyoruz” dedi.

Program tiyatro gösteriminin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu