GündemHayatManşet

MUĞLA’DA 10 KASIM ETKİNLİKLERİ

bsn07Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. Yılında Muğla’da minnet, özlem ve saygıyla anıldı.

Anma törenine Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Adli Yargı Komisyon Başkanı Bilal Saydam, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Dr. Seyfettin Kara, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcıları, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Sahil Güvenlik Güney Ege Gurup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı Vali Esengül Civelek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’i gösterdiği sırada, çalan sirenle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törende İstiklâl Marşı’nın söylenmesi ile birlikte bayraklar yarıya indirildi. Program daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti.

Kültür Merkezi’nde devam eden Anma Törenlerinde, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesinin ardından, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Yıldız “Belgelerle Atatürk”  konulu konferans verdi.

Konferansın ardından Muğla Turgut Reis Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Mustafa Kemal Atatürk Oratoryosu” adlı program sunuldu.

Program çerçevesinde öğretmen ve öğrencilerce hazırlanan slayt sunumu, oratoryo ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar anma törenini izleyen yetkililer, davetliler ve öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın sona ermesinin ardından bu yıl 25’incisi düzenlenen Atatürk’e Saygı Yol Koşusunun startını veren Vali Esengül Civelek, başarılı olan sporculara Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Stadyumu’ndaki törende ödüllerini verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu