EğitimGündemKültür SanatManşet

ÖĞRENCİLER SİNEMA İLE BULUŞUYOR

bodrum milli eğitim müdürlüğüMillî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında “Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Etkinliği” projesi kapsamında iş birliği yapılarak Türkiye’de sinemaya gitme imkânı bulamayan öğrenciler sinemayla buluşacak.

Temel eğitim öğrencilerine, bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme olanağı sunacak proje, Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığıyla yürütülüyor.

Proje kapsamında öğrencilerini ücretsiz olarak sinemaya götürmek isteyen öğretmenler okulları aracılığıyla bağlı bulundukları il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine başvuracak. Böylece yılsonuna kadar, müdürlüklerde oluşturulan komisyonlarca belirlenecek okulların öğrencileri sinemayla buluşacak.

Bu projeyle, sinema salonlarında ücretsiz film gösterimi yapılarak genç neslin kültür-sanat hayatına katılımı ve sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca projeyle ülke genelinde yer alan ve özellikle sinemaya gidemeyen 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin etkinlikten faydalanması hedefleniyor. Proje kapsamında; Türkiye Belediyeler Birliği öğrencilerin sinemalara ulaşımlarını sağlayacak, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesinde Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği de sinema salonlarını organize edecek.

Bugün Cinemarine Sinemaları’nda Merkez Turgutreis Ortaokulu 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri “Ertuğrul” filmini izlediler. Gösterime Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Şube Müdürü Mustafa Semiz’de katıldılar.

Proje ile bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin;

“Milli Eğitim Bakanlığımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızca başlatılan “Öğrenciler Sinema ile buluşuyor” projesi kapsamında Bodrum’da öğrenim gören 6800 öğrencimiz planlı bir şekilde sinemaya gelerek belirlenen filmleri izleyecekler. Bugün bizde bu önemli etkinlikte öğrencilerimizle bir arada olmak istedik” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu