GündemHayatManşet

09.05’DE ZAMAN ADETA DURDU…

10-Kasım-BodrumTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 79. yıl dönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da tören ve etkinliklerle anılıyor.

Bodrum’daki 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü k etkinlikleri Bodrum Belediye Meydanı’ndaki törenle başladı. Törene, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Taner Uslu, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman İlçe Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, daire amirleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören saat 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Saygı duruşu esnasında resmi araçlar, ambulanslar ve limanda bağlı bulunan tekneler siren çaldı.

ANMA ETKİNLİĞİ HKM’DE DEVAM ETTİ…

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Kasım mesajı okundu. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu Müdürü Ertan Güngör, şunları söyledi:

“Bugün büyük önder, fikir, ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan ve yaşayacak olan atamızın aramızdan ayrılışının 79’uncu yıldönümünde saygıyla yad ediyoruz. Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev ve en büyük eseri Cumhuriyeti anlamak, Cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak ve Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır.”

Ertan Güngör’ün konuşması sonrası Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu müzik öğretmeni Öznur Bircan “Bir Adam Düşünün” adlı isimli sunumu yaptı.

Herodot Kültür Merkezi’ndeki program Tepecik Demir Topal Ortaokulu’nun hazırladığı gösteriler, Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu öğrencileri Ali Nihat Yıldırım’ın “Mustafa Kemal’e Gide Yol” adlı şiiri okuması ve Şule Akalan’ın “Atatürk Ağlıyor” isimli anıyı canlandırması, Simge Şentürk’ün “10 Kasım Türküsü” isimli şiiri okuması, Buket Pay’ın “Bir Tutkudur Mustafa Kemal” isimli şiiri okuması ile devam etti.

Program Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı oratoryoyu sunmaları ile sona erdi. Oratoryo esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu