ÇevreGündemHayatManşet

HAT PATLADI BODRUM SUSUZ KALDI

Bodrum-Torba’da ana depo çıkışında Devlet Su İşleri’ne ait Ana İsale hattında meydana gelen arıza nedeniyle ilçe genelinde tahminen 36 saat boyunca su kesintisi yaşanacak.

Bugün öğlen saatlerinde, Torba Ana depo çıkışında meydana gelen 1000 lik CTP arızası nedeniyle Bodrum ilçesi genelinde su kesintisi yaşanacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri hemen arızaya müdahale etmiş ve vatandaşların susuz kalmaması için çalışmalarını başlatmıştır.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Devlet Su İşleri tarafından yapılan ve bugüne kadar 1780 defa patlayan su hatları nedeni ile 4.5 Milyon metreküp su boşa gitmiş, onarım, iş gücü, personel gideri ve su ücreti olarak yaklaşık maliyette 29 milyon lirayı bulmuştur.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından teknik olarak uygun olmadığı tespit edildiğinden kabulü yapılmayan Devlet Su İşleri hatları konusu Cumhurbaşkanı’nın 30 Büyükşehir Belediye Başkanı’nı kabulünde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından Cumhurbaşkanlığı makamına iletilmiş ve bu konunun bir an önce çözüme kavuşması talep edilmiştir.

Özellikle yaz aylarında dünyanın ve Türkiye’nin en gözde tatil mekanlarından biri olan Bodrum’da nüfus 10 katına çıkarken su ihtiyacı da katlanıyor. Devlet Su İşleri’nin hatlarının sürekli patlaması, arıza vermesi nedeni ile vatandaşlar en küçük arızada bile yaklaşık 36 saat susuz kalıyor.

Devlet Su İşleri’nin bir an önce su hatlarında sürekli yaşanan bu sorunu çözüme kavuşturması, vatandaşların mağduriyetinin önüne geçmesi bekleniyor.

Öte yandan, Bodrum’da yaşayan vatandaşlar www.chance.org üzerinden, “Bodrum’da DSİ’i göreve davet ediyoruz” başlıklı imza kampanyası başlattı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu